Opțiunea de la TikTok pe care n-o poți folosi decât pe aceste telefoane scumpe

Opțiunea de la TikTok pe care n-o poți folosi decât pe aceste telefoane scumpe

TikTok a lansat primul său filtru de realitate augmentată care poate utiliza senzorul LIDAR al iPhone 12 Pro pentru un efect îmbunătățit care se potrivește în mod realist cu oamenii sau obiectele din camera ta.

Efectul în sine este doar o numărătoare inversă pentru 2021, oarecum întârziată. Mai util ar fi fost dacă i-ar fi dat drumul de Revelion. Dar acest filtru pare să fie doar începutul, TikTok promițând „să dezvolte efecte mai inovatoare în 2021”.

Din păcate, vei putea folosi acest filtru pe TikTok doar pe smartphone-urile Apple mai scumpe și premium. Și anume, pe iPhone-urile 12 Pro.

Poți să urmărești cum arată filtrul chiar aici.

TikTok nu este singura companie importantă care a vizat tehnologia LIDAR a Apple. Snapchat, unul dintre ceilalți jucători importanți în ceea ce privește filtrele de realitate augmentată, a adăugat deja suport pentru senzorul LIDAR de la Apple în octombrie, permițând creatorilor să își construiască propriile filtre AR îmbunătățite pentru aplicație.

Aplicații importante de mobil, desființate de Donald Trump: TikTok a fost doar începutul

În timp ce întreaga planetă avea ochii ațintiți asupra dezastrului de la Washington, Donald Trump a semnat un ordin prezidențial care blochează mai multe aplicații importante.

Până în ultima zi a mandatului său, actualul președinte al Statelor Unite ale Americii va continuare războiul comercial cu China. În acest scop, după ce a renunțat să mai atragă atenția asupra practicilor TikTok din teritoriu, Trump a pus ținta pe altceva.

Printr-un ordin prezidențial sau decret semnat în urmă cu câteva ore, șeful de la Casa Albă a decis ștergerea a opt aplicații importante din Google Play Store, pentru că provin din China. În opinia sa, fără vreo dovadă în acest sens, aplicațiile respective reprezintă o amenințare la adresa securității naționale și este posibil să fure informații sensibile de pe dispozitivul utilizatorului. În contextul în care unul dintre utilizatorii acelor aplicații poate fi un angajat guvernamental care interacționează cu date sensibil, s-a decis eliminarea permanentă a aplicațiilor din magazinele virtuale pentru mobile.