Aplicații importante de mobil, desființate de Donald Trump: TikTok a fost doar începutul

Aplicații importante de mobil, desființate de Donald Trump: TikTok a fost doar începutul

În timp ce întreaga planetă avea ochii ațintiți asupra dezastrului de la Washington, Donald Trump a semnat un ordin prezidențial care blochează mai multe aplicații importante.

Până în ultima zi a mandatului său, actualul președinte al Statelor Unite ale Americii va continuare războiul comercial cu China. În acest scop, după ce a renunțat să mai atragă atenția asupra practicilor TikTok din teritoriu, Trump a pus ținta pe altceva.

Printr-un ordin prezidențial sau decret semnat în urmă cu câteva ore, șeful de la Casa Albă a decis ștergerea a opt aplicații importante din Google Play Store, pentru că provin din China. În opinia sa, fără vreo dovadă în acest sens, aplicațiile respective reprezintă o amenințare la adresa securității naționale și este posibil să fure informații sensibile de pe dispozitivul utilizatorului. În contextul în care unul dintre utilizatorii acelor aplicații poate fi un angajat guvernamental care interacționează cu date sensibil, s-a decis eliminarea permanentă a aplicațiilor din magazinele virtuale pentru mobile.

Aplicațiile respective sunt Tencent QQ, CamScanner, SHAREit, VMate, Alipay, QQ Wallet, WeChat Pay și WPS Office. CamScanner este o aplicație foarte populară pentru scanare de fișiere, utilizată de milioane de persoane. În aceeași măsură, WPS Office este una dintre cele mai populare suite office gratuite pentru mobil. Conform decretului, aplicațiile ar urma să dispară din Google Play Store după 45 de zile.

Conform spuselor lui Trump, Guvernul american este îngrijorat că dezvoltatorii acestor aplicații au legături cu autoritățile de la Beijing și că s-ar putea să extragă date din terminalele utilizatorilor. Dacă discursul ți se pare cunoscut și la fel de nefondat este din cauză că l-am mai auzit în trecut în tangență cu TikTok și Huawei.

Având în vedere că termenul în care acele programe ar trebui șterse este după încheierea mandatului prezidențial al lui Trump, nu este exclus ca Joe Biden să anuleze decizia cu pricina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: