Oppo va lansa un telefon în parteneriat cu Kodak: ce pregătesc chinezii

Oppo va lansa un telefon în parteneriat cu Kodak: ce pregătesc chinezii

Camera dintr-un telefon este cea mai utilizată componentă a oricărui dispozitiv. Toți producătorii au în vedere ca aceasta să fie întotdeauna performantă, iar Oppo nu este mai prejos.

Ultimele zvonuri spun că producătorul chinez ar colabora cu Kodak pentru a produce un telefon care să urmărească designul clasic al producătorului de camere. Telefonul va folosi senzorul de cameră IMX766 de 50 de megapixeli de la Sony, care are o dimensiune de 1 / 1,5 „. Acest lucru vine după ce OnePlus a colaborat cu Hassleblad pentru camera de pe OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro.

Potrivit lui Digital Chat Station, Oppo vrea ca designul să aducă un omagiu dispozitivului Kodak 35. Camera Sony de 50 megapixeli va fi însoțită de o cameră telefoto de 13 megapixeli și un obiectiv de 3 megapixeli.

Succesul nu este garantat

În timp ce colaborarea îi va bucura pe mulți entuziaști, trebuie spus că nu toată lumea a reușit să producă un dispozitiv performant, în ceea ce privește camera. Sigur, îmi aduc aminte cu plăcere de succesul pe care parteneriatele Nokia și Zeiss sau Huawei și Leica le-au avut. În același timp, avem câteva parteneriate, cum ar fi colaborarea OnePlus x Hassleblad, care nu au oferit rezultatele pe care noi toți le-am fi dorit.

Totuși, sper ca OPPO și Kodak să reușească în ceea ce și-au propus. Cu toate acestea, prefer să fiu cumpătat în privința așteptărilor și speranțelor legate de acest parteneriat. În trecut, componentele excelente erau ceea ce conta, astăzi contează și alte lucruri, cum ar fi inteligența artificială și puterea de procesare a imaginilor.

Până la urmă, Apple, Google și Samsung au în prezent unele dintre cele mai bune camere de pe piață. Asta în timp ce, niciuna nu are un parteneriat oficial cu un cunoscut producător de camere, chiar dacă zvonurile sugerează că Samsung lucrează cu Olympus pentru a îmbunătăți camera în viitoarea serie Galaxy S22.