Samsung te pedepsește dacă faci ce vrei cu telefonul tău prețios: cum rămâi fără cameră pe Galaxy Z Fold 3

Samsung te pedepsește dacă faci ce vrei cu telefonul tău prețios: cum rămâi fără cameră pe Galaxy Z Fold 3

Samsung a reușit imposibilul și, anume, să îți blocheze telefonul dacă vrei să ai mai multă libertate de decizie.

Știu, pare imposibil de crezut că un dispozitiv care rulează Android poate să fie limitat de către producător, în condițiile în care asta era până nu demult specialitatea celor de la Apple, chiar trademark-ul lor. Îmi pot doar imagina ce trece prin mintea unui om după ce plătește aproape 1000 EUR pentru un produs, doar ca să rămână fără una din cele mai utilizate și de bază funcții ale unui telefon, camera.

Telefonul în sine este mai mult decât decent pentru un model pliabil, și în plus vine și cu suport pentru pixul celor de la Samsung și anume S Pen.

Problemele apar atunci când vrei să deschizi bootloader-ul. În momentul în care încerci să faci asta, telefonul îți arată o notificare prin care îți spune că dacă vei continua „camera va fi dezactivată și s-ar putea ca atât telefonul cât și aplicațiile să nu mai functioneze corespunzător”. Următorul moment șocant are loc după ce alegi să mergi mai departe, notificarea nu mai e o simplă amenințare, iar camera se oprește din a mai funcționa.

Dacă vei încerca să deschizi aplicația clasică de cameră vei primi o eroare care îți va spune că nu este posibilă pornirea acesteia, practic, adio selfies și poze de Instagram. Poate cel mai dubios lucru este că nici aplicațiile terțe nu vor putea să o pornească, adică Samsung a reușit să blocheze deschiderea camerei din codul telefonului. Nu în ultimul rând, nici măcar sistemele de securitate care folosesc camera nu vor mai funcționa. Da, ai ghicit, nici măcar recunoașterea facială nu va mai fi disponibilă.

Rezolvarea

Bun și cum rezolvăm acest lucru?

Cea mai simplă modalitate de a rezolva această problemă este să nu o generezi de la început, adică să nu îți deschizi bootloader-ul.  Practic această problemă nu este chiar o problemă, ci mai degrabă o funcție adoptată de către Samsung pentru a nu putea pirata un telefon. Spre exemplu, dacă schimbi software-ul cu care acesta vine îți vei pierde garanția și nu vei mai putea folosi Samsung Pay. Este fără doar și poate un mod de a-l proteja pe consumator, iar aceast nou mecanism pare că este și cel mai eficient. Camera este probabil cea mai folosită aplicație de pe orice telefon din lume.

Dacă totuși te-ai avântat și ai deschis bootloader-ul e de ajuns să parcurgi aceeași pași ca atunci când ai deschis acest meniu, doar că de data asta să-l închizi. Acest lucru îți va reda funcționalitatea camerei și te vei putea bucura din nou de posibilitatea de a face selfies.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: