Oppo anunță produse pe care sigur o să le vrei: reinventează încărcarea wireless

Oppo anunță produse pe care sigur o să le vrei: reinventează încărcarea wireless

Piața consumabilelor pentru dispozitivele mobile este în continuă dezvoltare. Oppo este unul dintre giganții chinezi din domeniul tehnologiei care promite să revoluționeze felul cum îți încarci telefonul.

După ce Apple a lansat Magsafe, concurența i-a călcat pe urme, prezentând și lansând diferite sisteme de încărcare magnetică wireless. Realme este printre primele companii care au lansat propriul lor sistem denumit MagDart, dar era de așteptat ca și alții să își prezinte propriile modele.

Luni, a început Smart China Expo2021 unde participă peste 600 de companii atât online cât și fizic. Oppo nu a așteptat prea mult pentru a anunța noua sa tehnologie de încărcare magnetică. MagVOOC, cum este denumit sistemul, vine cu două variante de încărcare unul de 40W, iar altul de 20W. Mai mult, sistemul este compatibil și cu standardul de încărcare Qi care îi oferă capacitatea de a încărca cu 15W dispozitive care nu au MagVOOC. De asemenea, pe lângă acestea, a fost anunțat și un power bank (baterie externă).

În ceea ce privește poziționarea telefonului pe stația de încărcare, dispozitivul este ținut în poziție verticală cu ajutorul magneților. În cadrul prezentării, compania a arătat că un model Oppo Ace2 cu o baterie de 4000 mAh se poate încărca complet în circa 56 de minute folosind MagVOOC la capacitatea completă de 40W. Modelele mai vechi, Find X3, de exemplu, sunt încărcate cu 30W.

Nu în ultimul rând, există și un încărcător slim și portabil MagVOOC de 20W. Evident, nu la fel de puternic, dar care vine cu toate facilitățile pe care și frații săi mai puternici le posedă.

Power bank-ul( bateria externă) are o capacitate internă de 4500 mAh și poate încărca dispozitivele compatibile cu 20W. Standardul Qi nu lipsește nici de aici, lucru care facilitează încărcarea și a altor device-uri, cum ar fi ceasurile smart sau anumite căști wireless. Există și posibilitatea de a folosi un cablu USB-C prin care telefonul poate fi încărcat cu 10W, dar cine are nevoie de cabluri când wireless-ul este mai puternic?!

Separat, bateria are nevoie de 2 ore pentru a se încărca complet folosind un cablu normal. Apple rămâne totuși cu avantajul de a avea cross-charge (încărcare încrucișată) între bateria sa externă și dispozitiv.

Adevărata revoluție wireless

Oppo Air Charging, cum este denumită aceasta nouă tehnologie, are conform companiei capacitatea de a încărca wireless cu 7.5W un dispozitiv aflat la câțiva centrimetri distanță. Mai multe detalii nu au fost prezentate, dar nu putem decât să visăm la acel moment când wireless-ul va deveni cu adevărat wireless. Se pare, totuși, că acest moment este destul de aproape.

Legat de disponibilitate, încă nu a fost anunțată o dată de lansare pentru produsele MagVOOC și nici ce telefoane și gadgeturi (dispozitive) vor fi compatibile cu noul sistem. Prețul este și el un mister, dar având în vedere rapiditatea cu care apar noi produse, probabil nu va fi ceva extraordinar de scump, cu siguranță nu la fel de scump ca accesoriile Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: