OnePlus îți încetinește telefonul în cele mai populare aplicații: de ce ți se mișcă prost Chrome, WhatsApp și altele

OnePlus îți încetinește telefonul în cele mai populare aplicații: de ce ți se mișcă prost Chrome, WhatsApp și altele

OnePlus nu este o companie cu o istorie foarte lungă în domeniul smartphone-urilor, dar practicile companiei tocmai s-au aflat în centrul unei noi controverse rușinoase. Gigantul îți încetinește telefonul când folosești anumite aplicații. Acesta nu este zvon, există și o confirmare oficială pe marginea comportamentului.

De-a lungul anilor, mai mulți producători de mobile s-au dat peste cap pentru a identifica momentul în care folosești un benchmark sau test sintetic de performanță pentru a-ți amplifica artificial performanța gadgetului. OnePlus, în schimb, a mers în direcția cealaltă și îți încetinește anumite aplicații, cele mai populare sau uzuale.

Aceasta este concluzia unei investigații făcute de AnandTech în cazul OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro, ambele dotate cu procesorul Snapdragon 888. Deși SoC-ul cu pricina este unul cât se poate de sprinten în general, frecvența sa de lucru este redusă automat de OnePlus și performanța este încetinită atunci când rulezi aplicații populare precum Chrome, Twitter și WhatsApp.

OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro, mai lente decât ar trebui să fie

Lista aplicațiilor încetinite de OnePlus ar putea fi mult mai mare decât se crede la prima vedere, dar cei de la AnandTech au încetat să le mai testeze, dincolo de cele mai populare. În mod previzibil, însă, niciun benchmark nu este încetinit. Cu alte cuvinte, cele mai noi și mai rapide terminale OnePlus ”dau bine în teste”, dar se mișcă prost în realitate.

Ca o confirmare suplimentară a faptului că scandalul este cât se poate de real și OnePlus ”te fură la cântar”, creatorii GeekBench, unul dintre cele mai populare benchmark-uri pentru mobile, au realizat propria investigație și au ajuns la aceeași concluzie. În consecință, au scos OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro din toate clasamentele sale.

OnePlus a recunoscut situația, dar a insistat asupra faptului că decizia de a micșora frecvența de lucru a procesorului Snapdragon 888 în anumite aplicații are legătură cu sporirea autonomiei. Practic, ți-a făcut telefonul mai lent, ca să stai mai mult timp departe de priză și pentru ca acesta să nu se mai încălzească atât de repede.

Citește și: