Telefonul care se încarcă 100% în mai puțin de jumătate de oră. OnePlus dezvăluie și opțiunea surpriză

Telefonul care se încarcă 100% în mai puțin de jumătate de oră. OnePlus dezvăluie și opțiunea surpriză

OnePlus pregătește lansarea unei serii noi. OnePlus 9 și 9 Pro vin curând, dar până atunci compania a dezvăluit capacitatea de încărcare. Și e cel puțin impresionantă.

Odată cu 8T, OnePlus a introdus încărcarea la 65 wați pe un telefon cu baterie dublă. Cele două celule se încarcă în același timp, dar mai repede decât o singură celulă. Astfel, ideea e dusă mai departe pe seria 9.

OnePlus 9 și 9 Pro vor folosi Warp Charge 65T și Warp Charge 50 Wireless. Da, 50 de wați pe wireless. Spre comparație, poți încărca iPhone 12 cu un încărcător MagSafe la 15 wați sau la 7,5 wați cu alte încărcătoare.

Ce înseamnă o încărcare atât de rapidă pentru seria OnePlus 9?

OnePlus 9 charging

Ce vrea OnePlus acum e să reducă diferența dintre încărcare pe fir și wireless. Și cu Warp Charge 50 Wireless ai putea renunța la fir, că tot e rapidă. Spre comparație, pe OnePlus 8 Pro a avut încărcare la 30 wați.

Încărcarea pe 9 Pro de la 1% la 100% are loc în doar 43 de minute. Prin configurația cu două celule, cele două baterii sunt alimentate la 25W fiecare. De asemenea, a fost optimizat întregul lanț de componente, cum ar fi bobinele și circuitele integrate de încărcare.

Viteza de încărcare poate fi îmbunătățită fie prin creșterea amperajului, fie prin tensiune. Cu Warp Charge 50 Wireless, tensiunea a fost crescută la aproximativ 20V 2,5A. Puterea ridicată este transferată în OnePlus 9 Pro prin bobine, după care energia de 20V 2,5A trece prin pompa de încărcare izolată creată de OnePlus, care transformă puterea de 20V 2,5A în putere de 10V 5A.

Această energie alimentează noul sistem cu două baterii. Fiecare baterie primește în jur de 5V 5A, ceea ce înseamnă 25W fiecare, 50W în total.

Încărcătoarele wireless se încing însă cam tare

O problemă a încărcării wireless la putere mai mare e căldura. OnePlus susține că încearcă s-o țină în limite acceptabile cu următoarele abordări:

  • Designul bateriei duble aduce o rezistență internă mai redusă, ceea ce înseamnă că va produce mai puțină căldură în timpul încărcării
  • Grosimea bobinelor din interiorul telefonului a crescut cu 10% față de modelul 8 Pro
  • 9 Pro este conceput pentru a avea performanțe de răcire mai bune decât generația anterioară, cu o cameră de vapori mai mare, folie de cupru mai groasă și grafit care ajută la menținerea telefonului mai rece în timpul sesiunilor de gaming care au loc în timpul încărcării rapide

Și, desigur, va fi un nou încărcător pentru această capacitate. Este echipat cu două bobine – una în partea superioară și una în partea inferioară, folosește un design de cablu detașabil, astfel încât utilizatorii pot conecta cablul roșu al încărcătorului Warp Charge 65 – care este încă inclus în cutie – sau pot utiliza alte încărcătoare USB-PD terțe pentru a realiza o încărcare la viteză de până la 50 W.

Nu în ultimul rând, noul încărcător continuă să ofere modul „bedtime”. Acesta poate fi activat din meniul de setări pentru a programa orele de dormit (de exemplu, între orele 23 și 07).

Timpii înregistrați de telefoane pe fir

Comparativ cu Warp Charge 65 disponibil pe modelul OnePlus 8T, OnePlus 9 și 9 Pro utilizează o celulă de baterie modificată pentru a reduce rezistența internă. Implicit, încălzirea e redusă. Cele două telefoane se pot încărca la o putere mai mare pentru o perioadă îndelungată.

În timp ce OnePlus 8T se încarcă de la 1% la 100% în 39 de minute cu Warp Charge 65, OnePlus 9 și 9 Pro necesită doar 29 de minute pentru a se încărca de la 1% la 100% cu Warp Charge 65T.

Nu în ultimul rând, independent de încărcare, OnePlus are parteneriat cu Hasselblad pentru îmbunătățirea performanței camerei foto.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: