30 aug. 2021 | 07:00

Oferta Vodafone la care clienții Digi RCS RDS doar visează: televiziune prin cablu și internet, gratuite

ACTUALITATE
Oferta Vodafone la care clienții Digi RCS RDS doar visează: televiziune prin cablu și internet, gratuite

La nivel național, Digi RCS RDS este liderul de piață când vine vorba de internet fix și televiziune prin cablu, dar Vodafone vine serios din urmă, iar cu oferte precum cea de mai jos, este improbabil să nu te convingă să schimbi furnizorii.

Când vine vorba de televiziune prin cablu sau satelit și internet pentru acasă sau la birou, cei mai mulți români optează pentru Digi RCS RDS, în fiecare colț al României. Vodafone se pare însă că și-a făcut o infrastructură suficient de puternică încât să înceapă să concureze cu jucătorul de pe prima poziție în domeniile menționate, pe piața autohtonă.

Vodafone versus Digi RCS RDS: cu ce ofertă vine din urmă

Mai mulți clienți ai Vodafone România au fost contactați în ultimele săptămâni cu o ofertă de nerefuzat legată de abonamente pentru internet fix și televiziune prin cablu. Dacă ai urmărit evoluția tranzacțiilor de comunicații de pe piața din România, știi că această ofertă are legătură cu faptul că Vodafone a preluat operațiunile UPC România în urmă cu scurt timp, acesta din urmă fiind unul dintre operatorii importanți de cablu de la noi.

Clienților vechi ai Vodafone, cu abonament doar pentru mobil, li se oferă abonament gratuit timp de un an pentru cablu TV și internet fix, dar și un preț preferențial pentru perioada de după gratuitate. Pentru pachetul mediu de televiziune și internet la viteză de 500 MB, aceștia ar urma să plătească doar 11 euro pe lună, conform unor oferte telefonice primite de mai multe persoane.

Această ofertă a devenit posibilă din partea Vodafone după preluarea operațiunilor fostului UPC România. În ultimul deceniu, înainte de achiziție, UPC devenise unul dintre cei mai mari furnizori de internet fix și televiziune prin cablu în multe regiuni ale țării. Preluarea operațiunilor UPC România s-a finalizat în martie 2020 de către Vodafone, unul dintre cei mai importanți furnizori de telefonie de pe teritoriul țării, cu aproximativ 11 milioane de clienți la finalul lui 2020. Va fi interesant de observat dacă în urma unor oferte atât de agresive, va avea de suferit cota de piață a Digi RCS RDS.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele