Oamenii de știință de la Pentagon dezvăluie un microcip care detectează COVID-19 în corpul tău înainte să ai simptome

Oamenii de știință de la Pentagon dezvăluie un microcip care detectează COVID-19 în corpul tău înainte să ai simptome

Oamenii de știință de la Pentagon, care lucrează în interiorul unei unități secrete înființate la punctul culminant al Războiului Rece, au creat un microcip pentru a fi introdus sub piele. Acesta va detecta infecția COVID-19.

Au creat, de asemenea, și un filtru revoluționar care poate elimina virusul din sânge, atunci când este atașat la un aparat de dializă.

Echipa Agenției pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) lucrează de ani de zile la prevenirea și încetarea pandemiilor. Ei evaluează problemele și vin cu soluții ingenioase, care uneori par mai mult dintr-un roman științifico-fantastic decât dintr-un laborator de lucru.

Astfel, una dintre invențiile lor recente, au declarant aceștia recent, este un microcip care detectează infecția cu Sars-CoV-2 la o persoană, înainte ca aceasta să aibă simptome.

Microcipul va provoca cu siguranță îngrijorări în rândul unor agenții guvernamentale. Dar poți să stai liniștit. Oficialii care au vorbit cu echipa de la publicația 60 Minutes au spus că Pentagonul nu caută să-ți urmărească fiecare mișcare.

Acest microcip detectează virusul la asimptomatici

Colonelul pensionat Matt Hepburn, un medic de boli infecțioase al armatei, care conduce cercetările DARPA asupra pandemiei, a arătat echipei 60 Minutes un gel asemănător țesutului, conceput pentru a-ți testa în mod continuu sângele.

„Îl pui sub piele și ceea ce îți spune este că există reacții chimice care se petrec în interiorul corpului, iar acest semnal înseamnă că vei avea simptome curând”, a explicat el.

El a adăugat că au fost inspirați de lupta pentru stoparea răspândirii virusului la bordul USS Theodore Roosevelt, unde 1.271 de membri ai echipajului au dat rezultate pozitive pentru coronavirus.

„Acest microcip este ca o lumină de verificare a motorului”, a spus Hepburn. „Marinarii primeau semnalul, apoi își autoadministrau o extragere de sânge și se testau pe loc. Putem avea aceste informații în trei până la cinci minute”.

Aceasta ar fi o metodă eficientă de a opri infecția și de a nu o răspândi mai departe.

O altă invenție a echipei lui Hepburn este un filtru, care este plasat pe un aparat de dializă și elimină virusul din sânge. Tratamentul experimental de patru zile i-a fost dat „Pacientului 16”, un soț militar, aflat în UCI cu insuficiență de organe și șoc septic. În câteva zile, „Pacientul 16” și-a revenit complet.

Microcipul nu vrea să te controleze, ci să te vindece

FDA a autorizat filtrul pentru utilizare de urgență și a fost utilizat pentru a trata aproape trei sute de pacienți cu afecțiuni critice.

O altă agenție Pentagon, Joint Pathology Institute, studiază probe de țesut de la soldați și marinari infectați cu agenți patogeni din întreaga lume. Au în laboratoare țesut de la pacienți infectați cu gripa spaniolă în urmă cu o sută de ani, iar în 2005 o echipă de la spitalul Mount Sinai și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au reușit să recreeze virusul.

De asemenea, au găsit supraviețuitori și au fabricat anticorpi împotriva virusului letal. Un membru al echipei, Dr. James Crowe, a găsit o modalitate de a găsi anticorpi într-o fiolă de sânge într-un timp record – reducând intervalul de timp de la șase la 24 de luni obișnuite, până la 78 de zile.

Tehnologia pe care a dezvoltat-o ​​a fost utilizată pentru a ajuta la fabricarea anticorpilor împotriva COVID-19.

În prezent, aceștia lucrează la modalități de a accelera creșterea efectivă a anticorpilor – un proces care durează în prezent trei săptămâni pentru 7.500 de doze.

Un alt om de știință, Dr. Kayvon Modjarrad, încearcă în prezent să creeze un vaccin împotriva tuturor coronavirusurilor. El a spus că scopul este de a putea inocula oamenii împotriva virusurilor mortali care nici măcar nu au fost identificați încă.

„Acest lucru nu este science fiction, ci este un fapt științific”, a spus el. „Avem instrumentele, avem tehnologia, pentru a face acest lucru chiar acum”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: