O mare companie vine în România și lasă Austria, este una din cele mai mari din lume în acest domeniu

O mare companie vine în România și lasă Austria, este una din cele mai mari din lume în acest domeniu

Unul dintre cei mai mari producători de biciclete din Germania a intrat pe piața din România.

Corratec a cumpărat la Timișoara un teren de aproximativ 50.000 metri pătrați, incluzând clădiri și mai multe anexe cu o suprafață totală de 30.000 metri pătrați, cu ținta de a lansa, încă de la începutul anului viitor, producția de biciclete pe piața locală.

Fabrica din România este la început de drum, iar planul este ca producția să înceapă destul de repede, la o capacitate de 300.000 biciclete, inclusiv electrice, sub brandul Corratec.

În primă fază, fabrica va genera aproximativ 300 de locuri de muncă, în următoarele 24 de luni. Conform planului de afaceri actual, schema de personal va crește ulterior la cel puțin 400 de angajați până la maximum 600 de salariați.

România devine tot mai atractivă pentru investitori

Corratec, o afacere de familie, a căutat, timp de mai mulți ani, amplasamentul unei noi fabrici atât în ​​sudul Germaniei, cât și în Austria, optând însă acum pentru România. Prin fabrica de la Timișoara, Corratec vrea să își reducă dependența de Asia la producție.

Prin această nouă fabrică, compania va adăuga producția de 300.000 de biciclete electrice și biciclete la fabrica existentă din Raubling, Germania. Cu toate acestea, producția de biciclete premium va rămâne în Germania.

Cu o echipă de circa 140 de angajați, Corratec livrează în peste 50 de țări.

Clădirea din România cumpărată de Corratec a fost folosită anterior de o altă companie germană, Kathrein Digital Systems GmbH, ceea ce a făcut ca negocierile să fie derulate mai ușor. Sediul central al Kathrein Digital Systems este situat în apropiere de cel al Correctec, în Raubling.

Înființată în anul 2000, Kathrein România este cel mai mare producător local de antene de comunicații mobile și TV. La Timișoara se afla una dintre cele mai importante unități de producție ale companiei germane, cu o suprafață de peste 20.000 metri pătrați.

Citește și: