O armă cu microunde face victime în rândul diplomaților americani

O armă cu microunde face victime în rândul diplomaților americani

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA (DHS) analizează mai atent presupusele incidente de atacuri cu arme cu microunde care au afectat diplomații americani din străinătate.

Departamentul a lansat o notă încurajând personalul să raporteze orice „incidente de sănătate inexplicabile” către oficialii guvernamentali, potrivit The Intercept.

„DHS are un parteneriat cu colegii noștri interagențiali, pentru a se asigura că sunt implementate protocoale cuprinzătoare de sănătate publică și că sunt disponibile opțiuni de îngrijire”, conform aceleiași surse.

Presupusele atacuri au apărut pentru prima dată în 2016, când diplomații de la ambasada SUA din Havana, Cuba au raportat că au auzit zgomote asurzitoare care nu au încetat nici măcar atunci când și-au acoperit urechile – ceea ce este la fel de înfricoșător pe cât sună.

Această armă cu microunde provoacă o boală destul de gravă

Supranumit „Sindromul Havana”, boala ar fi determinat diplomații să prezinte semne de contuzii, alături de vertij și greață.

Memorandumul DHS intră în detaliu cu privire la simptomele pe care le poate provoca sindromul Havana, inclusiv „un sunet intens și deranjant, urmat de simptome medicale specifice inexplicabile, inclusiv pierderea auzului, amețeli, sunete în urechi (tinitus), probleme de echilibru, oboseală, probleme de concentrare și modificări ale vederii”.

Guvernul SUA a ajuns la concluzia că niște microunde puternice sunt probabil cauza din spatele bolii.

Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină a publicat un raport comandat de Departamentul de Stat în decembrie 2020, care detaliază cu acuratețe constatările lor.

David Relman, președintele comitetului și senior la Centrul pentru Securitate și Cooperare Internațională de la Universitatea Stanford, a declarat că o „energie direcționată, pulsată prin radiofrecvență” a fost cauza atacurilor, potrivit unui comunicat publicat de Academia Națională.

 „Ca națiune, trebuie să abordăm aceste cazuri specifice, precum și posibilitatea unor cazuri viitoare cu o abordare concertată, coordonată și cuprinzătoare”, a spus Relman.

Discuțiile cu oficialii pensionari ai CIA au arătat un deficit de încredere între personal și Biroul de Servicii Medicale al agenției. Conform The Intercept la începutul acestui an, CIA a primit vaccinuri pentru Covid-19 imediat ce acestea erau disponibile la începutul lunii ianuarie, în timp ce ofițerii care lucrau peste hotare au trebuit să aștepte luni întregi, spre consternarea multora. Această neîncredere, deși este de înțeles, poate determina personalul să caute propriile răspunsuri în absența unui consens științific. DHS, la rândul său, pare interesat să păstreze rapoarte medicale emergente în canalele oficiale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: