Chinezii au creat o armă cu microunde ce poate distruge circuite electronice

Chinezii au creat o armă cu microunde ce poate distruge circuite electronice

După mai bine de 6 ani de cercetări, o armă cu microunde a fost creată la Northwest Institute of Nuclear Technology, din China.

Huang Wenhua și echipa sa au lucrat la o armă cu microunde, iar aceasta a câștigat premiul China’s National Science and Technology Progress Award, fiind atât de portabilă încât poate să încapă pe un birou de laborator. Cu alte cuvinte, arma este suficient de mică pentru a putea fi implementată în diverse moduri, dar este suficient de puternică pentru a distruge circuitele electronice ale armelor inamicului.

În general, o armă cu microunde are capacitatea de a distruge sistemele electronice, inclusiv pe cele care au protecție împotriva armelor de tip EMP, cu pulsații electromagnetice. Cu toate acestea, noua armă este eficientă, atacând ținta cu pulsații energetice ce au frecvențe de la 300 și până la 300.000 MHz.

armă cu microunde

O asemenea cantitate de energie interferează și suprasolicită circuitele electronice, acestea din urmă cedând. Cu cât este mai mare energia produsă de sistem, cu atât mai mari sunt pagubele produse țintei, incluzând chiar și pagube fizice în unele cazuri.

Cu siguranță, China poate găsi o mulțime de moduri în care să utilizeze această armă. Aceasta ar putea fi folosită în scop defensiv, devenind parte din capcane electronice pentru inamic, având posibilitatea de a dezactiva tancuri și roboți ai inamicului. Pentru atacurile pe rază scurtă, ar putea fi montată pe vehicule, nave și chiar pe avioane, pentru a dezactiva rachete, aparate de zbor fără echipaj și chiar dispozitivele personale ale inamicului, arată popsci.com.

Potențialul real al acestei arme apare, totuși, în ofensivă. Această armă cu microunde ar putea fi transportată de către o dronă sau de o rachetă de croazieră și ar putea să dezactiveze sisteme de apărare ale inamicului, cum ar fi sistemele antiaeriene sau bateriile anti-navale. Radarele, sistemele de comunicații și de control ar putea, de asemenea, să fie puse la pământ.

Citește și: