18 iun. 2021 | 06:30

Nu mai pierzi bani aiurea în jocuri: o nouă lege te ajută să scapi mai ușor de abonamentele la aplicații

ACTUALITATE
Nu mai pierzi bani aiurea în jocuri: o nouă lege te ajută să scapi mai ușor de abonamentele la aplicații

Nouă din zece aplicații pe care le ai instalate pe telefon funcționează pe bază de abonament, iar cei mai mulți utilizatori nu înțeleg foarte bine cum le pot întrerupe și pierde bani constant. O nouă lege speră să soluționeze această problemă supărătoare.

Cu excepția Facebook, WhatsApp, Telegram, Instagram, Waze și câteva progrămele de la Google, care face bani de pe urma ta cu mijloace mai puțin evidente, tot ce ai pe telefon încearcă să te prindă cu un abonament. Nu contează dacă este vorba de un joc sau de un instrument software, abonamentele au devenit cea mai eficientă soluție pentru a monetiza pe termen lung aproape orice aplicație din Google Play sau Apple AppStore.

Cei de la Google și Apple au devenit conștienți că pierd dezvoltatori fără această practică și, în consecință, au ajuns să o încurajeze, în defavoarea utilizatorilor. Nu de alta, dar după ce te abonezi, trebuie să să dai 10 – 30 de clickuri, să bagi parola de la cont, să știi exact ce secțiune să accesezi pentru a întrerupe abonamentul cu pricina.

Soluția la acest dezastru vine un grup de senatori americani care vor să eficientizeze procesul de dezabonare la toate serviciile digitale, indiferent dacă sunt precum Netflix sau Photoshop.  Senatorii Brian Schatz, John Thune, Raphael Warnock și John Kennedy au creat de curând Unsubscribe Act, un proiect de lege cu susținere bi-partizană. În descrierea documentului, cei patru au spus că vor ca fiecare utilizator să se poată dezabona imediat după perioada gratuită, de probă.

În final, noua lege ar trebui să forțeze dezvoltatorii de servicii și aplicații digitale să nu te mai poată transfera automat de la un abonament mai mic sau o perioadă de probă la un abonament pe termen lung, cu un preț generos. În plus, oficialii americani speră ca procesul de dezabonare să fie incredibil de similar cu procesul de dezabonare. Butoanele să le găsești în același loc. În final, având în vedere că majoritatea abonamentelor la servicii online pe care le avem sau la diverse aplicații vin din SUA, această legislații ar trebui să aibă consecințe globale, iar asta este cel mai important.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele