HP Spectre Folio este primul laptop din piele și arată superb

HP Spectre Folio este primul laptop din piele și arată superb

La modul în care evoluează tehnologia în 2018, te-ai aștepta să fie imposibil ca cineva să mai poată reinventa clasicul laptop în materie de design, dar HP a făcut o treabă foarte bună în acest sens cu noul Spectre Folio.

Din totdeauna, a fost evident că cei de la HP au un departament foarte bine pus la punct când vine vorba de cercetare și dezvoltare în materie de sisteme portabile. Din păcate, cei mai mulți utilizatori asociază brandul american cu laptopuri ieftine. În practică, pe zona de premium există modelele care te lasă cu gura căscată, precum noul HP Spectre Folio.

hp folio spectre leather

Fără să fi fost subiectul unor speculații, noul HP Spectre Folio a fost dezvăluit de americani și vine la înaintare cu câteva premiere. Cea mai importantă dintre ele are legătură cu materialul folosit la construcție. În timp ce unii se laudă cu aluminiu sau magneziu, HP a optat pentru piele în cazul portabilului său ultra-premium.

Unul dintre cele mai interesante hibride din ultimii ani, sistemul este ultra-subțire și are mari șanse să se afle la baza unui trend în industrie care se va propaga și la alți producători. Micuțul este construit în jurul unui panou de 13,3 inci și poate fi folosit atât ca tabletă împreună cu un stylus, cât și sub forma unui notebook tradițional. Dacă vrei, poți plia ecranul în fața tastaturii pentru a te uita la un film sau pentru a susține o prezentare. Greutate sa totală este de 1,46 kilograme, apropiată de cea a unui MacBook Pro cu acceeași diagonală, dar un pic mai mare.

Sistemul este creat împreună cu Intel și ascunde la interior un procesor dual core Intel Core Y de generația a opta pentru nu fi necesar un ventilator în mișcare în interior. Placa de bază realizată tot împreună cu Intel este cu 20% mai mică decât în alte sisteme din aceeași clasă. Tot ca premieră, este primul sistem cu conectivitate LTE Gigabit de pe piață. În privința autonomiei, ar trebui să te bucuri de 19 ore departe de priză în varianta cu Core i5 și 17 ore în modelul cu Core i7. Dacă profiți de conectivitatea LTE, te poți aștepta la 14 ore.

hp folio spectre leather 2

Prețul de pornire pentru noul sistem este de 1300 de dolari pentru versiunea cu Intel Core i5 și sare până la 1500 de dolari dacă ai nevoie de un procesor Core i7 și LTE. Ar trebui să ajungă în magazine până la finele acestei luni cu finisajul Cognac Brown, dar HP îl va mai oferi într-o nuanță roșiatică intitulată Bordeux Burgundy până la finele lunii decembrie. Tot atunci, îl vei putea cumpăra cu un panou 4K. Momentan, este achiziționabil doar cu Full HD.