Noul tău telefon poate beneficia de asta: Corning Gorilla Glass vine cu o noutate importantă

Noul tău telefon poate beneficia de asta: Corning Gorilla Glass vine cu o noutate importantă

După ce a cucerit afișajele telefonului, Corning aduce Gorilla Glass la camerele telefonului. Noul tău telefon poate beneficia astfel de o protecție sporită în cazul camerelor.

Gama de sticlă rezistentă la daune a companiei DX și DX + va fi disponibilă în continuare pentru capacele obiectivelor camerei mobile, începând cu dispozitivele Samsung. Pe lângă protecția suplimentară, Corning susține că tehnologia sa poate îmbunătăți performanțele optice ale camerelor smartphone.

Potrivit companiei, sticla DX are ca rezultat mai puțină lumină reflectată de obiectivul capacului camerei. În prezent, chiar și cu utilizarea unui strat antireflex, aproximativ 92% din lumina transmisă intră într-o cameră a smartphone-urilor. Corning spune că, DX / DX + în exterior, un obiectiv al camerei poate capta 98% din lumină, contribuind la reducerea problemelor optice.

Aceste reflexii sunt de obicei cauzate de o sursă de lumină puternică în timpul zilei sau în condiții de lumină slabă. Parasolarele precum și alte dispozitive de acoperire aplicate pe suprafețele lentilelor pot ajuta la suprimarea acestor ”fantome”, cunoscute și sub numele de reflexii fantomă.

Noul tău telefon va beneficia de o nouă protecție pentru cameră

Unii producători de smartphone-uri lucrează deja cu furnizori specialiști pentru a rezolva problema. Atât Sony, cât și Vivo folosesc o acoperire Zeiss pentru a spori transmisia luminii, reducând în același timp flare-urile și reflexiile de pe telefoanele lor high-end.

Dar, Corning oferă și avantajul suplimentar al durabilității și are legături puternice cu cei mai mari producători de smartphone-uri din domeniu. Compania spune că sticla DX este rezistentă la zgârieturi și că DX + abordează rezistența Sapphire, care este utilizată la ceasurile de ultimă generație datorită gradului său 9 pe scara Mohs – un sistem pentru evaluarea durității diferitelor minerale.

Acest lucru te-ar putea determina să renunți în cele din urmă la husa telefonului. Gorilla Glass este acum prezent pe 8 miliarde de dispozitive de peste 45 de mărci importante, potrivit Corning, în timp ce Gorilla Glass DX este disponibil pe mai mult 30 de milioane de dispozitive. Recunoscându-și rolul integral de furnizor, Apple a investit 450 de milioane de dolari în companie, în două investiții separate în 2017 și 2019.