Corning lansează protecția Gorilla Glass SR+ pentru purtabile

Corning lansează protecția Gorilla Glass SR+ pentru purtabile

După mai bine de un an de cercetare, Corning a dezvăluit noua sticlă securizată Gorilla Glass SR+, creată special pentru smartwatch-uri și alte purtabile.

Gorilla Glass SR+ este un nou sistem de protecție al Corning la care se lucrează încă din 2015 și care face parte din Project Phire. Corning afirmă că noul material compozit de sticlă este aproape la fel de rezistent la zgârieturi ca safirul.

Testele de laborator efectuate de Corning arată că Gorilla Glass SR+ este, de departe, mult mai rezistent decât sticla creată de competitori pentru purtabile. Rezultatele arată că sticla de la Corning este cu 70% mai rezistentă la zgârieturi și șocuri, oferind în același timp și reflexie cu 25% mai bună.

Protecția sporită a Corning Gorilla Glass SR+ nu este singurul avantaj al noii sticle securizate. De asemenea, SR+ vine și cu o claritate optică sporită, dar și cu o sensibilitate la atingere crescută, conform readwrite.com. Astfel de beneficii ar putea spori durata de viață a bateriei unui smartwatch, dar și experiența propriu-zisă a utilizatorului.

”La începutul anului 2015 am lansat Project Phire, având ca scop crearea unor materiale bazate pe sticlă ce au o rezistență la zgârieturi comparabilă cu a materialelor de lux, la care am adăugat și rezistența la șocuri a Gorilla Glass„, afirmă Scott Forester, directorul de inovație de produse al Corning. ”Gorilla Glass SR+ oferă o combinație superioară de proprietăți ce nu sunt disponibile la un alt material – compozitul este într-o clasă proprie.”

Corning nu a dezvăluit deocamdată lista de parteneri interesați de Gorilla Glass SR+, deși putem intui că majoritatea creatorilor de produse Android Wear vor dori să lucreze cu noul material compozit. Cu toate acestea, Corning s-ar putea să aibă ceva probleme cu Apple, ce oferă sticlă de safir pe Watch și Watch Edition. Astfel, ar fi dificil ca SR+ să fie intitulat mai rezistent la zgârieturi decât sticla de safir.