Instagram se schimbă: o grămadă de noi funcții foarte așteptate sunt aici

Instagram se schimbă: o grămadă de noi funcții foarte așteptate sunt aici

A durat ani de zile, dar Instagram îți va permite, în sfârșit, să creezi postări de pe desktopul web.

Rețeaua socială publică o serie de actualizări care vor culmina astăzi, pe 21 octombrie, când utilizatorii din întreaga lume vor avea opțiunea de a posta fotografii și videoclipuri scurte (sub un minut) din browserul computerului.

Acest lucru este util dacă preferi să iei o pauză de la telefon sau ceva de genul. Desigur, ar putea fi deosebit de util pentru companiile și pasionații care doresc să utilizeze mai bine camerele lor scumpe.

Există și o mulțime de actualizări pe Instagram și pentru utilizatorii de dispozitive mobile. O funcție de test Collabs disponibilă deja în aplicație permite unui număr de două persoane să realizeze postări împreună. Trebuie doar să inviți alt utilizator pentru a-l implica în postare.

Persoanele care îi urmăresc pe ambii utilizatori vor vedea postarea și o vor putea distribui, aprecia și comenta la aceasta. Este sigur să spunem că acest lucru ar putea fi util pentru mai mulți oameni, de la manageri până la postările sponsorizate.

De asemenea, o altă funcție îți va permite să începi strângeri de fonduri nonprofit chiar din noul buton de postare, simplificând eforturile caritabile.

Mai mult, toată lumea va vedea noi efecte Reels pe muzică, inclusiv Superbeat (efecte speciale sincronizate cu ritmul) și Dynamic Lyrics (versuri 3D care curg odată cu piesa). Nu sunt la fel de wow ca și celelalte funcții noi, dar te pot ajuta să te concentrezi pe distribuirea conținutului, mai degrabă decât pe editarea acestuia.

Schimbare importantă la Instagram: ce se întâmplă cu conținutul pentru adolescenți

Facebook încearcă să-și repare reputația și vrea să introducă caracteristici pe Instagram care diminuează pericolele pentru adolescenți, pe rețeaua de socializare.

Conform CNN, vicepreședintele Facebook pentru afaceri globale Nick Clegg a promis că Instagram va introduce o funcție denumită “take a break” („ia o pauză”), care i-a încurajat pe adolescenți să nu mai folosească rețeaua socială pentru o vreme.

Clegg nu a spus când va fi gata, dar acest lucru a fost în mod clar menit să reducă dependența și alte comportamente nesănătoase în mediul virtual.