Nokia nu a murit: cu ce vrea să-ți ia ochii

Nokia nu a murit: cu ce vrea să-ți ia ochii

Nokia G50 5G, care urmează să fie anunțat, nu se poate feri de informațiile scăpate pe internet. Imaginile oficiale, împreună cu câteva detalii despre telefon, au fost “dezgropate” de o publicație de tehnologie.

Aparent, G50 își propune să fie un telefon accesibil pentru cei care caută acces la 5G. Mai mult, Nokia va livra telefonul cu o cască TWS în multe regiuni.

Această conectivitate de ultimă generație va fi oferită de Snapdragon 480, primul cip entry-level cu capacitate 5G de la Qualcomm, conform GSMArena. Acesta este și cipul din telefoanele Nokia X10 și X20.

Nokia G50 5G urmează să fie lansat

Spre deosebire de acestea, totuși, seria G rămâne cu LCD-uri de 720p. Acesta va măsura 6,38 inci, făcându-l puțin mai mic decât displayurile Nokia G10 și G20 (ambele 6,52 inci). Nu există încă informații legate de rata de refresh. De asemenea, cititorul de amprente este vizibil pe lateral.

Telefonul va fi alimentat de o baterie de 4.850 mAh, care ar trebui să parcurgă un drum lung cu chipset-ul eficient de 8 nm și displayul HD. Nu avem foarte mari speranțe pentru o încărcare rapidă, seria G acceptă doar 10W, iar seria X crește până la 18W. Dar așa cum am stabilit deja în legătură cu displayul, acesta nu este un telefon din seria X.

Oricum, telefonul va avea o cameră triplă pe spate. Telefonul se lăuda cu o cameră principală de 48MP.

Nokia G50 5G a apărut la retaileri cu un preț mai mic decât X10, cel mai ieftin telefon 5G al Nokia. Nu va fi cel mai ieftin de pe piață: va fi la un preț de 230-250 de euro (nu este clar dacă acesta include setul cu cască TWS, care va fi probabil o ofertă cu durată limitată).

Încă nu avem o dată de lansare pentru G50. Există, de asemenea, un X50 mai avansat în lucru, cele două putând fi sau nu dezvăluite împreună.