Supriza Nokia pentru nostalgici și nu numai: ce a anunțat compania

Supriza Nokia pentru nostalgici și nu numai: ce a anunțat compania

Nokia a fost, cândva, lider pe piața telefoanelor, dar astăzi nu mai e un producător relevant în această zonă. Totuși, mizează și pe nostalgia utilizatorilor.

Nokia le pregătește o surpriză fanilor și a publicat pe Twitter un teaser la o eventuală lansare a unui nou telefon. Se întâmplă pe 27 iulie, susține producătorul.

În anunț, compania sugerează că noul telefon va fi atât de solid, încât nici nu vei avea nevoie să-l ții în vreo husă sau carcasă.

Nokia, un nou telefon?

 

E posibil, după cum spun analiștii, să fie vorba de un model extrem de solid din generația Nokia X20. Posibil ca modelul să fie denumit XR20, să fie echipat cu 5G și cu procesorul Snapdragon 480.

Ar putea avea două camere – 48 MP și 13 MP rezoluție.

Cele mai recente modele Nokia lansate sunt cele șase modele, grupate în trei serii: e vorba de seria X – care reprezintă, cumva, vârfurile de gamă, G – ceva mai accesibile ca preț și C – cele mai ieftine modele.

Datele analizate de Counterpoint Research arată că Nokia a vândut în primele trei luni ale anului două milioane de telefoane. E o creștere față de primul trimestru din 2020 – când a livrat doar 1,7 milioane de modele, dar o scădere față de ultimele trei luni din 2020 – când reușise să vândă 2,8 milioane.

Te întrebi, probabil, de unde această scădere față de precedentul trimestru și de unde, totuși, creșterea față de primul trimestru al lui 2020.

Ei bine, Nokia a pierdut enorm  pe piața din India, una extrem de importantă pentru mai toți producătorii. Pe de altă parte, însă, vânzările au mers bine în Africa și-n anumite zone din Europa. Nokia nu se mai regăsește, însă, în top 10 producători de telefoane la nivel mondial. A coborât pe locul al 11-lea, dar când vine vorba doar de telefoane inteligente e pe locul 18 la nivel mondial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: