Noile Tesla, la fel de bune ca PlayStation 5: ce au în comun o consolă și o mașină

Noile Tesla, la fel de bune ca PlayStation 5: ce au în comun o consolă și o mașină

În luna ianuarie, Tesla anunța modelele actualizate ale modelelor S și X. Producătorul nu a ezitat să afirme faptul că noile sale sisteme de infotainment vor oferi o putere mult mai mare. Astfel, cel mai cunoscut producător de mașini electrice Tesla are un punct comun cu consolele PlayStation 5.

La acea vreme, potrivit zvonurilor, AMD urma să furnizeze noul hardware grafic al Tesla. Acest lucru are sens în condițiile în care GPU-urile RDNA 2 ale producătorului se află inclusiv în spatele consolelor de gaming PlayStation 5 și Xbox Series X / S. În cadrul conferinței sale principale Computex, CEO-ul AMD, Lisa Su a confirmat aceste zvonuri.

Lisa Su a mai afirmat totodată faptul că noul Tesla va include APD-uri AMD, fiind reprezentate de cipuri Ryzen cu grafică Radeon încorporată și urmează a fi implementate în sistemele lor de infotainment.

Punctul comun dintre Tesla și PlayStation 5

Su a afirmat că grafica RDNA 2 își va intra în roluri în momentul în care este jucat un joc care necesită foarte multă putere. Acest lucru este similar cu modul în care unele modele de laptopuri jonglează cu plăcile grafice integrate și cele dedicate. De asemenea, acest lucru este benefic pentru faptul că nu ai vrea ca durata de viață a bateriei să scadă drastic, în condițiile în care o placă grafică puternică are nevoie de mult curent electric.

Totuși, de ce este necesară o astfel de placă grafică în condițiile în care se află într-o mașină? În primul rând este vorba despre faptul că în pauza de masa, poate vrei să joci un joc în mașina Tesla sau poate chiar atunci când te afli într-o sesiune de încărcare lungă. Noul Tesla beneficiază totodată de două ecrane: un afișaj de 17 inci în față, iar unul mai mic, pentru pasagerii din spate.

Astfel, chiar dacă șoferul nu poate beneficia de prea mult timp pentru a se juca, pasagerii din spate o pot face. Un alt lucru important de menționat este faptul că o placă grafică decentă, poate fi regăsită în mașinile care pornesc de la suma de 74.000 de dolari.