Țara care pune pe străzi taxiurile fără șofer ca pasagerii să trăiască un pic într-un film SF

Țara care pune pe străzi taxiurile fără șofer ca pasagerii să trăiască un pic într-un film SF

După o mulțime de teste, acum este posibil să vezi taxiuri fără șofer, pe străzile din China. AutoX, o companie de software, a devenit prima din țară care oferă curse publice în taxiurile autonome fără șoferi.

Va trebui să te înscrii pentru un program pilot în Shenzhen și să utilizezi credite de membru, dar după aceea poți să urci într-un Chrysler Pacifica modificat pentru a călători în oraș fără a vedea o altă ființă umană în mașină.

La fel ca în aplicația Waymo One, există ajutor dacă ai nevoie. Poți vorbi cu reprezentanții asistenței pentru clienți dacă ai întrebări sau ai nevoie de ajutor.

Taxiurile fără șofer, un scenariu SF devenit realitate

AutoX dorește să susțină capacitatea taxiurilor autonome de a face față condițiilor din lumea reală după câteva luni de testare. Într-un videoclip demonstrativ pe care poți să-l vezi mai sus, mașina fără șofer știe cum să meargă în siguranță chiar și pe lângă un vehicul parcat. Vehiculele utilizează o combinație de LiDAR, radar și detectarea punctului mort pentru a avea vedea mediul înconjurător.

Taxiurile fără șofer sunt încă foarte rare oriunde în lume și va fi nevoie de o combinație de tehnologie rafinată și reglementări actualizate înainte ca acestea să fie peste tot. Totuși, acesta este un pas important în această direcție.

Pandemia COVID-19 a adăugat un risc pentru călătoria convențională, atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri, iar eliminarea șoferilor ar putea face din aceasta una dintre cele mai sigure opțiuni de călătorie pentru persoanele fără mașini proprii.

Discutăm de mulți ani de mașini autonome, dar, pentru prima oară, acestea au ajuns în sfârșit pe străzi sub forma unor taxiuri fără șofer.

Dacă se întâmplă să ajungi vreodată în Shenzen, în China, pe străzile metropolei chinezești au fost aprobate pentru circulație taxiuri sub forma unor mașini autonome. Acestea nu au șofer de supraveghere. Totul este absolut automat și fără să fie necesară vreo intervenție din partea clientului, pentru a ajunge la destinație.

În final, în următoarea ta vizită în China, sunt șanse mari să te urci într-un taxi care ți-a venit la adresă, iar acesta să fie gol. Compania din spatele acestui proiect este AutoX și se pare că va intra în istorie ca fiind singura care a pus pe străzi o flotă de autoturisme autonome, fără șoferi, fie și doar în Shenzen.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: