Noile rapoarte dezvăluie un lider neașteptat pe piața procesoarelor

Noile rapoarte dezvăluie un lider neașteptat pe piața procesoarelor

Mediatek este noul lider al pieței de procesoare, conform celor mai recente analize. Compania a vândut aproape jumătate din toate chipset-urile de pe piață, mai mult decât Qualcomm și Apple la un loc.

Analistul Dale Gai a declarat că „MediaTek a dominat piața cipurilor pentru telefoane, cu o cotă de 43%. Condusă de un portofoliu 5G competitiv în segmentul low-mid și fără constrângeri majore de aprovizionare. Comparativ cu Qualcomm, MediaTek a beneficiat de mai puține constrângeri de aprovizionare în prima jumătate a anului 2021, inclusiv circuite integrate cu frecvență radio și circuite integrate de gestionare a energiei dar și randamente de producție stabile de la TSMC. Mai mult, livrările de cipuri 4G au ajutat MediaTek să își consolideze poziția de lider. ”

 

Counterpoint: Mediatek is the undisputed leader of the chipset market for Q2 2021

Cum se situează competiția

Pe locul doi, Qualcomm a fost comparativ mai afectat de constrângerile de aprovizionare cu componente. Cu toate acestea, compania a dominat livrările de modemuri 5G, cu o cotă de 55%. Mai mult, Qualcomm și-a realiniat strategia de aprovizionare a componentelor, care ar trebui să-i crească veniturile.

„Qualcomm a câștigat datorită chipset-ul modemului 5G din seria Apple iPhone 12. Cu toate acestea, Qualcomm ar fi livrat mai multe chipset-uri dacă vânzătorul din San Diego nu ar fi fost afectat de problemele din prima jumătate a anului 2021”, a adăugat Parv Sharma, analist.

Pe locul trei, Apple și-a menținut poziția pe piață în trimestrul doi din 2021, cu o cotă de 14%. Totul, datorită cererii consistente pentru seria premium iPhone 12.

În ceea ce privește Samsung, aceștia au alunecat pe poziția a cincea, cu o cotă de 7%, deoarece se află în mijlocul regândirii strategiei. Drept urmare, ponderea MediaTek și Qualcomm a crescut în portofoliul de telefoane Samsung, pe toată gama de modele premium sau simple.

Marele pierzător este echipa HiSilicon. Spre surprinderea nimănui, Huawei nu este în măsură să fabrice cipuri noi, așa că a vândut doar inventarul acumulat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: