Cel mai important anunț vine de la Samsung: ce se va întâmpla cu piața de telefonie mobilă

Cel mai important anunț vine de la Samsung: ce se va întâmpla cu piața de telefonie mobilă

În contextul crizei mondiale de cipuri, gigantul Samsung a făcut un anunț important. Ce se va întâmpla cu piața de telefonie mobilă, conform celui mai mare mare producător din lume de cipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunţat joi că se aşteaptă la o cerere solidă pentru cipuri de memorie în semestrul doi din 2021 şi o redresare a pieţei de telefonie mobilă la nivelul din 2019. Acesta ar fi un indiciu că economia mondială îşi revine în urma pandemiei, transmit Yonhap şi Reuters, citate de Economica.net.

Samsung crede că piața de telefonie mobilă își va reveni

Profitul operaţional a crescut cu 54% în trimestrul doi din 2021, cel mai solid rezultat din ultimii peste doi ani, în urma preţurilor ridicate ale cipurilor şi a cererii care a depăşit estimările.

„Pentru semestrul doi, ne aşteptăm la condiţii favorabile pe piaţă. Cererea pentru cipuri de memorie va fi probabil sprijinită de lansarea noilor modele de smartphone-uri, disponibile în infrastructura 5G”, se arată într-un comunicat al Samsung, citat de Economica.

Pe de altă parte, rivala Apple Inc. a anunţat marţi că se aşteaptă ca impactul deficitului de cipuri să se înrăutăţească în trimestrul patru şi să afecteze producţia de iPhone-uri.

Grupul sud-coreean a livrat 60 de milioane de telefoane mobile în trimestrul doi din 2021, în scădere faţă de 81 de milioane în primele trei luni din acest an. Producţia la fabrica de smartphone-uri a Samsung din Vietnam a fost afectată de restricţii, dar ar urma să se normalizeze luna viitoare, a informat compania.

Profitul net a urcat în perioada aprilie-iunie 2021 la 8,3 miliarde de dolari, un avans de 73,4% faţă de trimestrul doi din 2020, în timp ce vânzările au crescut cu 20,2%, în linie cu estimările.

Compania continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: