Noi măsuri de relaxare pentru români, în contextul pandemiei de Covid-19: se întâmplă de la 1 iulie

Noi măsuri de relaxare pentru români, în contextul pandemiei de Covid-19: se întâmplă de la 1 iulie

România urmează să treacă printr-un nou val de relaxare a restricțiilor, în contextul pandemiei de coronavirus. Momentan, acestea se află în stadiu de proiect, dar ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie pe întregul teritoriu al țării.

Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie, printre acestea urmând să se regăsească şi redeschiderea târgurilor şi talciocurilor din ţară, cu respectarea normelor de siguranţă sanitară, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, relatează Agerpres.

„Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a declarat Florin Cîţu, marţi seară, într-o intervenție la TVR 1.

Întrebat dacă în ceea ce priveşte portul măştii la interior se vor mai relaxa condiţiile, premierul a precizat: „Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru. Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a concluzionat premierul.

În final, de la 1 iulie 2021, România se apropie și mai mult de normalitatea dinaintea pandemiei. Foarte mulți oameni găseau o formă de relaxarea în deplasarea la un talcioc, iar faptul că se vor deschide din nou reprezintă o veste bună pentru un segment surprinzător de mare al populației. Problema măștilor la interior rămâne în continuare și este improbabil ca această formalitate să se ridice curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: