Nissan ridică privirea spre stele: proiectul la care nu te-ai aștepta din partea japonezilor

Nissan ridică privirea spre stele: proiectul la care nu te-ai aștepta din partea japonezilor

Producătorul auto japonez a dezvăluit un rover autonom cu tracțiune integrală, destinat să cutreiere suprafața Lunii.

Nissan tras copertina de pe cel mai nou proiect al său și a dezvăluit un nou prototip de rover lunar, potențial destinat misiunilor de cercetare pe suprafața Lunii.

Proiectat și construit ca parte a unei colaborări cu Agenția Națională de Explorare Aerospațială a Japoniei, vehiculul autonom este, potrivit Nissan, capabil să „traverseze terenul pudră, stâncos și ondulat al Lunii”.

Puterea vine de la patru motoare electrice independente montate în butuci, iar gigantul auto japonez susține că tehnologia sa de tracțiune integrală „e-4ORCE” – așa cum este montată pe noul SUV electric Ariya – deleagă cuplul în fiecare colț.

Cu toate acestea, legătura inginerească din lumea reală dintre vehiculele de circulație rutiere ale Nissan și noul instrument de explorare cerească nu este complet clară.

Mai mult, nu a fost confirmat când sau dacă roverul va fi desfășurat într-o misiune interplanetară.

Un prototip pentru altă lume

„Noi ne propunem să aplicăm rezultatele cercetării la viitoarele explorări spațiale. Colaborăm cu companii, universități și institute de cercetare pentru proiecte care sunt fezabile și au potențial de comercializare și inovaţie”, a declarat Ikkoh Funaki, directorul Agenției de Explorare Aerospațială a Japoniei

„Prin desfășurarea cercetărilor cu Nissan, care are experiență în tehnologiile electrificate, sperăm să aplicăm descoperirile noastre la dezvoltarea roverelor lunare de performanță superioară”, a continuat acesta.

Cu toate acestea, inginerul Nissan, Toshiyuki Nakajima, a declarat că „utilizările automobilelor și situațiile de condus sunt variate – ne propunem să obținem performanța maximă de condus prin cercetarea și dezvoltarea noastră și credem că know-how-ul dobândit din această cercetare comună cu JAXA va duce la inovații în vehiculele noastre care vor aduce beneficii clienților.”

La începutul acestui an, guvernul federal australian a confirmat planurile de a construi un rover la nivel local pentru misiunea lunară a NASA din 2026.

Citește și: