Nimeni nu-ți spune asta. Ce fel de probleme are noul Windows 11 de la Microsoft

Nimeni nu-ți spune asta. Ce fel de probleme are noul Windows 11 de la Microsoft

După ce a anunțat Windows 11 săptămâna trecută, Microsoft a lansat prima previzualizare și, ca de obicei, există câteva probleme cunoscute. Acest lucru nu înseamnă că gigantul lui Bill Gates nu va remedia în timp toate aceste probleme.

Următoarea versiune de Windows, vine cu o mulțime de funcții noi. Noul meniu de Start și un nou limbaj general de design, care include colțuri rotunjite sunt doar câteva dintre noutățile sistemului de operare. Dar este o versiune Windows Insider Preview în canalul Dev, ceea ce înseamnă că există o mulțime de probleme cunoscute cu această versiune de Windows 11.

La actualizarea la Windows 11 din Windows 10 sau la instalarea unei actualizări la Windows 11, unele caracteristici pot fi depreciate sau eliminate. Astfel, bara de activităși nu va fi afișată pe mai multe monitoare, dar va reveni într-o versiune viitoare. Totodată, este posibil ca fereastra de previzualizare să nu afișeze întreaga fereastră atunci când treci cu mouse-ul peste Vizualizarea activităților pe bara de activități.

În categoria Setări, la actualizarea unui dispozitiv cu mai multe conturi de utilizatori la Windows 11, setările nu vor reuși să o lanseze. Acestea urmează a fi remediate în cadrul actualizărilor ulterioare. Setarea ”Mod de alimentare” nu apare pe pagina Alimentare și baterie, iar la lansarea aplicației Setări, poate apărea o lumină verde pentru scurt moment.

Meniul Start prezintă și el probleme, astfel că, în unele cazuri, este posibil să nu poți introduce un text când utilizezi Căutare din Start sau din bara de activități. Dacă vei întâmpina această problemă, apasă combinația de taste Win + R, pentru a lansa caseta de dialog Run, după care va trebui să o închizi.

Probleme la căutare în Windows 11

În meniul Căutare este posibil ca pictogramele aplicației să nu se încarce și să apară pătrate gri. Iarăși, când plasezi mouse-ul peste pictograma Căutare din bara de activități, sunt șanse ca aceasta să nu se încarce și să nu poată fi completate. O altă problemă poate fi reprezentată de selectarea pictogramei Căutare, fiind posibil ca aplicația să nu se deschidă. Pentru a rezolva problema, va trebui să repornești dispozitivul.

La categoria Widgeturi, scalarea textului de sistem va scala toate widgeturile proporțional și poate duce la decuparea acestora. Lansarea link-urilor din tabloul widgeturilor, nu poate deschide aplicații în prim-plan. Totodată, când utilizezi cititor de ecran în widgeturi, este posibil să nu facă acest lucru într-un mod corespunzător. Pentru a rezolva problema, o reconectare este recomandată.

La utilizarea Outlook sunt șanse ca sarcinile care trebuie îndeplinite precum și calendarul să nu se sincronizeze cu widgeturile. Acestea pot fi afișate într-o dimensiune greșită pe monitoarele externe. Dacă întâmpini acest lucru, poți lansa widgeturile prin atingere sau prin comanda rapidă WIN + W pe monitorul dispozitivului, iar ulterior, pe celelalte monitoare.

Și magazinul suferă câteva mici probleme. Este posibil ca butonul de instalare să nu fie încă funcțional în anumite scenarii. Totodată, evaluarea și recenziile nu sunt disponibile pentru unele aplicații. Aceste probleme merită a fi știute și este bine de reținut că sunt șanse ca și altele să apară pe parcurs.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: