Schimbare radicală la Windows 11. Meniul start nu va mai fi niciodată la fel cum te-ai obișnuit

Schimbare radicală la Windows 11. Meniul start nu va mai fi niciodată la fel cum te-ai obișnuit

Microsoft a confirmat oficial numele pentru următoarea versiune a sistemului său de operare. Windows 11 vine însă cu o schimbare radicală și va trebui să te obișnuiești cu noul software, care este diferit față de ceea ce știai.

După mai multe informații apărute în mediul online, Microsoft a anunțat oficial numele versiunii următoare de Windows. Principalul accent pentru Windows 11 este simplificarea interfeței cu utilizatorul Windows, un nou magazin Windows și îmbunătățirea performanței și a multitasking-ului. Windows 11 va include, de asemenea, suport pentru rularea aplicațiilor Android pentru prima dată.

Primul lucru pe care îl vei putea observa la Windows 11 este meniul Star dar și un buton Start actualizat, ambele fiind centrate pe bara de activități. Această interfață este foarte asemănătoare cu ceea ce am putut vedea în Windows 10X, proiectul planificat pentru dispozitivele cu ecran dual, proiect la care Microsoft a renunțat ulterior.

Noul meniu Start renunță la Live Tiles care au fost introduse inițial cu Windows 8 și optează pentru mai multe dintre lansatoarele tipice pe care le-ai găsi în sistemul de operare Chrome sau Android. Există aplicații, documente recente și o interfață de căutare separată. O mare parte a aspectului centrat este clar influențată de macOS și Chrome OS, iar Windows 11 include și colțurile rotunjite pe care le-am văzut atât în ​​Android, cât și în iOS.

Windows 11 va include, de asemenea, moduri de întuneric și lumină actualizate, care arată mult mai bine decât ceea ce am văzut astăzi în Windows. Există, de asemenea, ceva ce Microsoft numește Snap Layouts, care îți permit să fixezi rapid aplicațiile în diferitele moduri acceptate de Windows 11. Această nouă versiune de Windows 11 își va aminti, de asemenea, unde sunt stocate aplicațiile tale, datorită ceva numit Snap Groups.

Schimbare de performanță în cadrul Windows 11

Performanța este, de asemenea, un accent mare pentru Windows 11. Actualizările Windows sunt cu 40% mai mici și mai eficiente. Microsoft integrează, de asemenea, Microsoft Teams direct în Windows 11 pentru utilizatori. Teams este integrat direct în bara de activități, permițând utilizatorilor Windows 11 să apeleze prieteni, familie sau colegi de muncă.

Widgeturile Windows și gesturile tactile sunt, de asemenea, o parte importantă din Windows 11. Widgeturile sunt un feed personalizat, alimentat de AI, și se bazează pe widgeturile pe care le-am văzut că Microsoft le-a introdus în Windows 10.

Xbox este o parte importantă a Microsoft și, de asemenea, executivul Xbox, Sarah Bond a vorbit despre jocurile pe PC cu Windows 11. Auto HDR, o caracteristică a Xbox Series X / S, va face parte din Windows 11. Activarea Auto HDR va adăuga o gamă dinamică ridicată (HDR) la un număr mare de jocuri DirectX 11 și DirectX 12, atâta timp cât ai un monitor HDR compatibil.

Microsoft promite, de asemenea, îmbunătățiri ale vitezei și performanței pentru Windows 11. DirectStorage va face parte din Windows 11, o nouă caracteristică de la Xbox Series X / S. DirectStorage va necesita cele mai recente unități NVMe pentru a accelera timpul de încărcare a jocului pe Windows 11 și dezvoltatorii de jocuri vor trebui să permită acestei tehnologii creșterea timpilor de încărcare.

Xbox Game Pass este, de asemenea, integrat în Windows 11, datorită unei noi aplicații Xbox pe care compania a testat-o ​​de luni de zile. Aceasta include, de asemenea, xCloud integrat în această aplicație Xbox, astfel încât să poți transmite în flux jocuri și din cloud-ul Microsoft.

În cele din urmă, una dintre cele mai mari părți ale Windows 11 este noul magazin și suport pentru aplicațiile Android pe Windows. Magazinul Microsoft este reproiectat și va suporta o serie întreagă de aplicații care nu au fost de obicei disponibile în magazinul de aplicații Windows. Aceasta include aplicații din Adobe Creative Suite și aplicații Android, inclusiv TikTok și Instagram.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: