28 iun. 2021 | 18:05

Adobe le scoate din uz: rămâi fără aplicațiile care îți fac viața mai ușoară

ACTUALITATE
Adobe le scoate din uz: rămâi fără aplicațiile care îți fac viața mai ușoară

Una dintre cele mai utilizate mărci în ceea ce privește creația, Adobe a anunțat că va scoate din uz două dintre aplicațiile sale. Spre dezamăgirea utilizatorilor, aceștia nu vor mai putea descărca, începând cu luna viitoare, cele două programe.

În decursul săptămânii trecute, compania Adobe care oferă aplicații pentru creație de top și servicii concepute pentru afaceri dar și pentru persoanele fizice, le-a reamintit clienților săi despre faptul că două aplicații nu vor mai fi disponibile.

Photoshop Sketch și Illustrator Draw, despre ele fiind vorba, urmează a nu mai fi disponibile pentru descărcare pe iOS și Android, începând cu data de 19 iulie. Totodată, gigantul în creație plănuiește să nu mai ofere suport pentru cele două aplicații utilizatorilor existenți, începând cu data de 10 ianuarie 2022.

În documentul de asistență pus la dispoziție de către Adobe, compania a menționat că actualii utilizatori ai săi pot migra cu ușurință către aplicația Fresco. Această aplicație pare să combine multe dintre instrumentele de desen și pictură care puteau fi regăsite în cadrul Photoshop Sketc și Illustrator Draw.

Ce se va întâmpla cu proiectele după ce Adobe va scoate aplicațiile

În cazul în care desfășori proiecte create cu Illustrator Draw și Photoshop Sketch, nu ar trebui să îți faci probleme. Acest lucru se datorează faptului că aceste proiecte vor fi migrate automat în Fresco, în momentul în care un utilizator se conectează la aplicație cu adresa de e-mail sau Adobe ID.

Utilizatorii existenți pot continua să utilizeze Photoshop Sketch și Illustrator Draw și după data 19 iulie, astfel că toate lucrările de artă și proiectele rămân disponibile, dar Adobe a spus că nu va adăuga nici o funcție nouă sau actualizări la aplicații după ce vor fi întrerupte.

Adobe Fresco a fost lansat pentru prima dată pe iPad în 2019 și s-a extins pe iPhone anul trecut. Aplicația este gratuită în App Store, cu funcții premium disponibile la 9,99 dolari.