19 mai 2021 | 17:26

Neversea și alte festivaluri, anul acesta? Guvernul ar putea permite evenimente și concerte mari de la 1 august

ACTUALITATE
Neversea și alte festivaluri, anul acesta? Guvernul ar putea permite evenimente și concerte mari de la 1 august

Marile concerte și festivaluri de anul acesta sunt sub semnul întrebării și unii organizatori au amânat deja totul pentru 2022. Guvernul, însă, ar putea avea alte planuri pentru luna august. Cei de la Neversea n-au anunțat, spre exemplu, că au anulat totul.

Guvernul ar lua în calcul să permită organizarea de concerte și festivaluri mari de la 1 august. Se pare că e vorba de evenimente care pot dura până la două zile, susțin surse guvernamentale citate de Hotnews.

În prezent, astfel de festivaluri și concerte nu pot dura mai mult de o zi, potrivit ultimelor măsuri de relaxare adoptate de Guvern. Chiar și așa, mulți organizatori au decis să amâne totul pentru 2022, așa cum e cazul festivalului Electric Castle.

Neversea și alte festivaluri, de la 1 august?

În prezent, legea nu permite organizarea de festivaluri care să dureze mai mult de o zi, potrivit celor mai recente norme adoptate de Guvern.Dar lucrurile s-ar putea schimba de la 1 august.

E motivul pentru care mulți organizatori de evenimente încă așteptă lămuriri și n-au făcut anunțul legal de anulare sau amânare.

Cei de la Neversea, spre exemplu, festival care ar fi trebuit să aibă loc în luna iulie pe plajă la Constanţa, cred că totul poate fi reprogramat. N-au anunțat însă o dată.

„Cu mare tristețe, suntem nevoiți să acceptăm realitatea faptului că, deși există soluții de a organiza evenimentul în siguranță, nu ne putem întâlni la data stabilită, pentru că, din păcate, normele actuale nu ne permit acest lucru. Nu renunțăm la dorința de a realiza o nouă ediție, însă avem nevoie de garanția autorităților că normele vor fi schimbate, după cum au promis, măcar începând cu 1 August. Astfel, menținem o legătură permanentă cu autoritățile pentru a face tot ce este posibil înspre revederea noastră în acest an. La fel de nerăbdători și dornici să fim din nou împreună la cel mai iubit festival de la malul Mării Negre, sunt și sutele de artiști și DJ-i, cei peste 500 de furnizori și 9000 de colaboratori care lucrează pentru a face fiecare ediție mai bună decât cea precedentă”, au anunțat, miercuri, pe Facebook, organizatorii Neversea.

Premierul Florin Cîțu a anunțat de mai multe ori că, deși au fost ridicate o parte dintre restricții și urmează o nouă etapă de relaxare de la 1 iunie, marile festivaluri, precum Untold și Neversea, vor putea fi organizate, cel mai probabil, după 1 august.