NASA testează un avion total electric. De ce este un pas important în dezvoltarea aeronavelor complet electrice

NASA testează un avion total electric. De ce este un pas important în dezvoltarea aeronavelor complet electrice

NASA se pregătește să înceapă testele pe X-57 Maxwell, prima aeronavă a agenției spațiale care este alimentată în totalitate de electricitate.

Deocamdată, X-57 va rămâne la sol în siguranță, în timp ce inginerii NASA îi testează sistemele electrice și motoarele, potrivit unui comunicat de presă al NASA. Dar aceste teste preliminare vor marca o etapă importantă în dezvoltarea aeronavelor complet electrice și, dacă totul merge bine, va permite avionului să facă, în cele din urmă, un zbor, ca test.

Destul de interesant, NASA spune că sistemul actual de control al bateriei preconizat să alimenteze, de fapt, avionul pentru zboruri încă nu este gata. Așadar, următoarea serie de teste de tensiune la sol, care reprezintă un pas crucial pentru evoluția lui X-57 din faza de prototip, va vedea planul conectat la o sursă de alimentare externă de înaltă tensiune.

NASA testează prima aeronavă total electrică

În timp ce inginerii se grăbesc să termine bateriile, NASA se va asigura că motorul avionului își va roti cu succes elicele atunci când este, în cele din urmă, conectat la propria sursă de alimentare.

„Am făcut pași semnificativi de la proiectarea sistemului și testele de laborator, până la predarea acestora inginerilor de sisteme de zbor și operațiuni NASA pentru a opera efectiv vehiculul”, a declarat Sean Clarke, investigatorul principal X-57 al NASA. „Ceea ce învață în acest test, va fi valabil curând și în camera de control pentru primul zbor al lui X-57”.

Indiferent de complexitatea acestui test specific și dacă acesta ajunge să fie un triumf sau o „experiență de învățare”, progresul pentru X-57 este un semn încurajator pentru viitorul avioanelor electrice. Dacă totul merge conform planului, călătoriile aeriene alimentate cu electricitate ar putea face pași importanți spre eliminarea emisiilor de carbon.

Acest lucru ar fi o veste minunată, în timp ce ne uităm la un viitor modelat de schimbările climatice.