NASA dezvăluie avionul experimental 100% electric

NASA dezvăluie avionul experimental 100% electric

NASA are multe proiecte în desfășurare, iar unul dintre ele este legat de un avion 100% electric care va ajuta toată industria.

Agenția spațială americană a dezvăluit o versiune inițială a noului său avion electric experimental. Nava se numește X-57 Maxwell și este cel mai nou model din seria de avioane experimentale din seria X. NASA a început să lucreze la dezvoltarea avionului X-57 încă din 2015.

Acum, agenția spațială a atașat cele 14 motoare electrice care vor propulssa avionul în momentul în are va fi gata. Din acest motiv, NASA a considerat că această versiune de avion electric este gata să fie epxusă pentru public, în cadrul Armstrong Flight Research Center NASA.

Avionul este încă în faza de dezvoltare, însă NASA a construit un simulator care permite inginerilor și piloților să experimenteze manevrarea versiunii finale a avionului X-57.

Pentru X-57 Maxwell, NASA are planuri destul de mari. Vrea dezvoltarea tehnologiei la standarde înalte, pe care producătorii comerciali le pot adapta pentru a primi certificare de la guvern. Se referă la standarde pentru navigabilitate și siguranță, dar și pentru eficiență energetică sau zgomot.

NASA dezvăluie noul său avion electric

„Ne concentrăm pe lucruri care pot ajuta întreaga industrie, nu doar o singură companie”, spune Brent Cobleigh, manager de proiect în cadrul Armstrong Flight Research Center NASA. Cobleigh spune că obiectivul companiei e să trimită avionul în aer undeva la sfârșitul lui 2020.

Deoarece motoarele electrice sunt mai compacte și au mai puține piese mobile decât motoarele cu ardere internă, sunt mai simple de întreținut. De asemenea, cântăresc mult mai puțin și necesită mai puțină energie pentru a zbura. Iar noul avion electric de la NASA ar urma să facă exact același lucru.

Seria X este o linie de nave de zbor experimentale pe care National Aeronautics and Space Administration a dezvoltat-o de-a lungul anilor, pentru mai multe scopuri. De exemplu, modlul Bell X-1 a reușit să depășească viteza sunetului. Totuși, Maxwell va fi primul avion X cu echipaj al agenției care va fi dezvoltat în ultimele două decenii.

Citește și:
Sursa: Reuters
Etichete: