Muncitorul necalificat care a lăsat moștenire 400 de picturi: vor fi expuse la două dintre cele mai importante galerii de artă din Londra

Muncitorul necalificat care a lăsat moștenire 400 de picturi: vor fi expuse la două dintre cele mai importante galerii de artă din Londra

Un muncitor necalificat a lăsat o moștenire secretă veche de 70 de ani. Este vorba despre lucrări de artă stivuite în dulapurile casei sale, care vor fi expuse la două dintre cele mai importante galerii din Londra. Iată povestea artistului care a lăsat moștenire peste 400 de picturi.

Eric Tucker, ale cărui lucrări au fost asemănate cu cele ale lui LS Lowry, a părăsit școala la vârstă de 14 ani, neavând nicio calificare, și a muncit pentru cea mai mare parte a vieții sale ca lucrător în construcții în Warrington, Cheshire. A făcut, de asemenea, box.

Dar, fără ca nimeni să știe, el a creat peste 400 de picturi, care descriu „inima vieții clasei muncitoare din nord”, din orașul său natal, pe o perioadă de șapte decenii, conform Dailymail.

În loc să le ofere spre vânzare sau să organizeze o expoziție, Eric și-a ținut lucrările ascunse. Colecția masivă de pictură a fost descoperită de rude, după ce Eric a încetat din viață în iulie 2018, la vârsta de 86 de ani.

Picturi care ilustrează clasa muncitoare din Marea Britanie

Majoritatea picturilor prezintă scene din barurile fumurii, de pe străzi și din fabrici. Imaginile portretizează oameni diverși, cu obiceiuri și mai diferite. Există, de asemenea, mai multe picturi cu clovni, creionând dragostea lui Eric pentru circ și artă, în general.

Alon Zakaim Fine Art și Connaught Brown, din vestul Londrei, s-au alăturat pentru a prezenta 40 dintre scenele evocatoare ale vieții clasei muncitoare, creionate de regretatul artist, din nordul industrial al țării. Aceștia au colaborat și au realizat o expoziție: Eric Tucker: The Secret Painter.

De asemenea, o selecție de 14 dintre desenele artistului, oferite spre vânzare într-o expoziție online în decembrie 2020, s-au epuizat în câteva ore.

Criticii l-au lăudat pe Tucker ca „o descoperire remarcabilă”, comparându-l cu artiști de seamă precum L.S. Lowry și Edward Burra.

Anthony Brown și Alon Zakaim, directorii celor două galerii gazdă unde vor fi expuse lucrările, au declarat: „Suntem încântați să arătăm opera lui Eric Tucker, care deține un loc interesant în arta modernă britanică”.

„Și-a pictat comunitatea din Warrington fără a judeca. A pictat cu umor și observație spirituală”, au adăugat cei doi.