09 iun. 2021 | 11:35

Moulin Rouge, după 20 de ani de la lansare: Nicole Kidman în musicalul pe care l-am îndrăgit toți

ACTUALITATE
Moulin Rouge, după 20 de ani de la lansare: Nicole Kidman în musicalul pe care l-am îndrăgit toți

“Moulin Rouge!” este un film australiano–american din 2001, regizat, produs și co-scenarizat de Baz Luhrmann. Este văzut ca o capodoperă cinematografică. Acest lucru se datorează coloanei sonore, decorurilor și personajelor bine conturate.

Inspirată din „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul, dar şi din comedii muzicale de la Bollywood, “Moulin Rouge!” este una dintre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat Nicole Kidman.

Actriţa Nicole Kidman a sărbătorit 20 de ani de la lansarea filmului „Moulin Rouge!” publicând pe contul său de Instagram mai multe fotografii de la filmări, conform Hotnews.

Povestea de dragoste dintre poetul Christian (Ewan McGregor) şi curtezana Satine (Nicole Kidman) plasată la sfârşitul secolului XIX, a fost regizată de Baz Luhrmann.

Comedia muzicală de succes a fost prezentată la Cannes.

Moulin Rouge a împlinit 20 de ani

„Iată unele dintre amintirile mele preferate de la Moulin Rouge!. Cel mai mare lucru pe care îl poţi învăţa vreodată este doar să iubeşti şi să fii iubit”, a scris actriţa pe Instagram, citând una dintre replicile celebre din film.

Lungmetrajul, care a câştigat două premii Oscar pentru „cea mai bună regie artistică” şi „costume”, a fost adaptat şi pentru Broadway.

Filmul s-a bucurat de o coloană sonoră care a cuprins compoziţii semnate Elton John, Madonna, The Police şi Queen, între alţii. Premiera ”Moulin Rouge!” a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes 2001 şi a generat încasări la nivel mondial de 179 de milioane de dolari.

Moulin Rouge este un film despre adevăr, frumusețe, libertate și – mai presus de toate – despre iubire, într-un cadru strălucitor și fascinant: clubul de noapte Moulin Rouge și Parisul de la sfârșitul secolului al XIX-lea. După Romeo și Julieta a lui William Shakespeare, regizorul Baz Luhrmann propune încă o experiență cinematografică unică. Povestea filmului începe de la mitul lui Orfeu, tânărul poet-muzician care a coborât în Infern pentru a-și regăsi soția și iubirea pierdută odată cu moartea ei.

„Este un mit centrat pe idealism și maturitate, pe faptul că viața ne face să ne confruntăm cu situații în care nu avem nicio putere: moartea celor dragi și relații care se destramă”, explică Luhrmann. „Aceste situații ori ne distrug definitiv, ori ne întăresc și acumulăm experiența din ele”.

Un kitsch, o artă a urâtului, un film extraordinar cu o calitate a tuturor aspectelor vizuale. Simularea filmărilor tremurate, crearea unui Paris digital, excentricitatea costumelor, amploarea decorurilor, talentul actorilor, toate acestea fac rețeta unui film de Oscar.