Canon te ajută să îți faci propriile fotografii din spațiu într-un fel

Canon te ajută să îți faci propriile fotografii din spațiu într-un fel

Dacă tot nu te duci prea curând într-o excursie în spațiu, Canon te ajută să imortalizezi propriile cadre cu ajutorul unui satelit al companiei japoneze.

În urmă cu ceva timp, Canon și-a lansat propriul satelit CE-SAT-1 în spațiu. Acesta este dotat cu o cameră Canon 5D Mark III, pe care a fost montat un telescop de 40cm. Deși satelitul a fost menit pentru scopuri de business, în cadrul CES 2021, cei de la Canon au anunțat că oricine îl poate folosi pentru a imortaliza câteva fotografii.

Dacă te fascinează spațiul sau ți-ai dorit dintotdeauna să imortalizezi câteva cadre de la înălțime exagerat de mare, este suficient să accesezi această adresă și să începi să analizezi zona care te fascinează cel mai mult. Când te-ai decis ce-ți place, poți salva un cadru.

Camera este un DSLR 5D Mark III de la Canon cu un telescop Cassegrain de tip oglindă și 3720mm, iar zonele din care poți lua fotografii sunt New York, Bahamas și Dubai. Satelitul efectiv orbitează la o distanță de aproximativ 600 de kilometri de suprafața Pământului, în timp ce un cadru imortalizat poate conține o suprafață minimă de 4,5 x 3 kilometri.

Pentru comparație, satelitul de captură cu cea mai mare rezoluție la ora actuală este intitulat WorldView-4 și poate merge până la o suprafață de trei ori mai mică decât cea de mai sus. În mod aproape suspect, WorldView-4 utilizează toată o cameră Canon, dar una mult mai mică și mai veche, un PowerShot S110.

Dintr-un punct de vedere, cadrele din care tu vei alege, au fost imortalizate deja, dar acest detaliu nu ar trebui să taie din farmec.  Fiecare imagine pe care o alegi va avea atașată locația și altitudinea la care a fost fotografiată. Chiar dacă acele imagini există deja, te ajută să înțelegi destul de bine performanța satelitului și rezoluția.