Mișcare surprinzătoare realizată de Instagram: ce funcție se întoarce

Mișcare surprinzătoare realizată de Instagram: ce funcție se întoarce

Adam Mosseri a propus, de asemenea, crearea unui „organism al industriei” pentru a ajuta la reglementarea siguranței copiilor online.

În timpul unei audieri în fața unei subcomisii a Senatului, șeful Instagram, Adam Mosseri, a declarat că Instagram lucrează la o versiune a fluxului său care să arate postările utilizatorilor în ordine cronologică, spre deosebire de algoritmul actual de clasare care sortează postările în funcție de preferințele utilizatorilor.

Fluxul sortat algoritmic al companiei, introdus în 2016 și apoi actualizat în 2017 pentru a include postări recomandate, nu este pe placul utilizatorilor, care preferă ca postările lor și ale prietenilor să apară în timp util. Fluxul actual folosește inteligență artificială pentru a crea ceea ce Instagram consideră un feed mai personalizat, pe baza activității utilizatorilor. Dar a rămas, în general, nepopular în rândul unui grup vast de utilizatori, în ciuda afirmațiilor contrare ale companiei.

Instagram este investigată

În timpul mărturiei sale, Mosseri a propus crearea unui „organism al industriei” care să determine cele mai bune practici privind gestionarea datelor despre copii și controlul parental pentru a ajuta copiii să fie în siguranță online. Organismul ar primi contribuții de la părinți, autorități de reglementare și societatea civilă, pentru a crea standarde și protecții universale.

Senatorii păreau sceptici că un astfel de „organism al industriei” ar putea fi eficient. „Timpul auto-politicii a luat sfârșit”, a spus senatorul Richard Blumenthal, care a cerut măsuri online de siguranță pentru copii pentru a răspunde preocupărilor legate de Instagram.

Instagram a lansat funcția „Take a Break” pe care a început să o testeze luna trecută pentru utilizatorii din SUA și din alte țări vorbitoare de limbă engleză. De altfel, mai multe controale parentale asupra utilizării Instagram de către adolescenți lor vor fi lansate anul viitor, a declarat Mosseri.

„Ceea ce ați sugerat până acum este dezamăgitor”, i-a spus Blumenthal lui Mosseri înainte de a încheia audierea, referindu-se la Take a Break și la celelalte actualizări. „Asta nu îi va salva pe copii de efectele captivante… ale platformei tale.”