Minarea de Bitcoin e mai ușoară și mai profitabilă ca niciodată

Minarea de Bitcoin e mai ușoară și mai profitabilă ca niciodată

Represiunea impusă de China asupra pieței criptomonedelor a avut un efect neașteptat. Acum, minarea de Bitcoin e mai ușoară și mai profitabilă ca niciodată.

Mai mult de jumătate din minerii de Bitcoin din lume au fost afectați de represiunea impusă criptomonedelor de autoritățile din China.

Potrivit rapoartelor, se estimează că peste 90% din capacitatea minieră a Bitcoinului din China este închisă. Situația afectează în mod direct piața globală de criptomonede, dacă ținem cont de faptul că între 65% și 75% din totalul mineritului global de Bitcoin are loc în China.

„Pentru prima dată în istoria rețelei bitcoin, avem o oprire completă a exploatării miniere într-o regiune geografică vizată care a afectat mai mult de 50% din rețea”, a declarat Darin Feinstein, fondatorul Blockcap și Core Scientific.

Experții cripto spun că, atunci când iese din sistem un volum mare de mineri de Bitcoin, din cauza restricțiilor Chinei, cota altor mineri din rețea va crește, ceea ce va face potențial mineritul mult mai profitabil.

Totodată, scade și gradul de dificultate, mineritul devenind mai accesibil. „Dificultatea rețelei scade, pe măsură ce avem mai puține echipamente miniere online”, e de părere Alyse Killeen, fondator și partener administrativ al companiei de risc Stillmark.

Algoritmul Bitcoin a devenit mai accesibil, de sâmbătă

Agoritmul bitcoin s-a ajustat la noile condiții pentru a se asigura că productivitatea minerilor nu continuă să cadă de pe o stâncă.

Această ajustare – care a intrat în vigoare sâmbătă dimineața – înseamnă, de asemenea, că în acest fel vor câștiga mai mulți bani minerii de Bitcoin care rămân online. De asemenea, se vor bucura de o experiență cu un grad de dificultate diminuat.

Algoritmul bitcoin este programat pentru a face față unei creșteri sau scăderi a mașinilor miniere, potrivit Mike Colyer, CEO al companiei de valută digitală Foundry.

„Este o piață cu autoreglare care nu necesită niciun comitet extern pentru a stabili ce să facă. Acesta este un concept foarte puternic ”, a spus el.