Milioane de euro de la Google, pentru români: cine are de câștigat

Milioane de euro de la Google, pentru români: cine are de câștigat

Printre programele globale ale Google se numără și Impact Challenge, o inițiativă dedicată țărilor din Europa Centrală și de Est (CEE) care se reflectă într-un ajutor financiar semnificativ.

Google.org Impact Challenger este o competiție dedicată regiunii noastre din Europa care are ca scop alfabetizarea digitală și incluziunea economică. Cu alte cuvinte, mai multe organizații și companii care încearcă să ajute comunitatea în care activează au șanse destul de mari să beneficieze de un grant, o bursă substanțială.

În total, este vorba de aproximativ 2 milioane de euro, împărțiți în finanțări de până la 250.000 de euro. Sumele vor facilita finanțarea unor proiecte caritabile atât din România, cât și din alte zece țări din Europa Centrală și de Est. Mai multe detalii despre această inițiativă, inclusiv particularități de înscriere, găsești pe Google.org. Înscrierea efectivă se realizează prin adresa g.co/ceechallenge până la data de 1 martie 2021.

Prin competiția Impact Challenge derulată de Google.org, divizia responsabilă de inițiativele caritabile din cadrul gigantului, Google își propune să sprijine eforturile locale de digitalizare, tranziție la servicii online și telemuncă. Dincolo de asta, sunt vizate inițiative care să ajute la redresarea economiei, având în centru conceptul de incluziune socială. Proiectele caritabile care vor fi finanțate trebuie să aibă ca scop educația pentru creșterea gradului de digitalizare și crearea de oportunități economice. Pot fi complet noi sau proiecte care funcționează deja și au nevoie de bani pentru extindere. Valoarea fiecărui grant va fi între 50.000 euro și 250.000 euro, suma totală a acestor fiind de 2 milioane de euro.

„Cred că astfel de inițiative pot reduce decalajul la nivelul abilităților digitale și online, care s-a mărit odată cu pandemia. Oportunități egale la piața muncii pentru toată populația sunt esențiale într-o societate sănătoasă. De aceea Google este implicat în susținerea educației în domeniul digital încă din 2016 prin lansarea Atelierului Digital. Proiectul Google.org Impact Challenge este un nou pas important în susținerea pregătirii digitale la nivelul grupurilor dezavantajate”, a declarat Elisabeta Moraru, country manager Google România.

 

Citește și:
Etichete: