Mii de console PS4 confiscate de autorități: la ce erau folosite

Mii de console PS4 confiscate de autorități: la ce erau folosite

Autoritățile din Ucraina au confiscat mii de console PS4. Serviciul de Securitate SBU a făcut o percheziție la o fermă minieră de criptomonede care sustrăgea energie electrică în mod ilegal de la rețeaua electrică națională.

Deși aceștia se așteptau ca în locul respectiv să găsească mai multe PC-uri, agenția a găsit rafturi cu mii de PS4 Pro, dispuse vertical, una lângă cealaltă. După cum a raportat Kotaku, autoritățile ucrainene au confiscat peste 5.000 de dispozitive pentru jocuri, legate între ele. Dintre acestea 3.800 erau console, iar aparatele se aflau într-un depozit deținut anterior și aflat chiar lângă compania de distribuție a energiei electrice Vinnytsiaoblenergo.

Această captură reprezintă cea mai mare criptofermă pe care SBU a descoperit-o până acum. Agenția crede că este operată de către locuitoirii orașelor Kiev și Vinnytsia.

console ps4
Peste 3800 de console PS4 au fost gasite in depozitul respectiv

Pagubele făcute cu cele câteva mii de console PS4

Totodată, agenția a transmis că, aparent, operatorii au folosit contoare speciale de energie electrică, pentru a împiedica autoritățile să descopere furtul, pagubele ridicându-se la suma de 257.000 de dolari. SBU a transmis în anunțul său că ”în același timp retragerea ilegală a energie electrice ar putea duce la consecințe globale, astfel că întregi cartiere din Vinnytsia ar putea rămâne fără energie electrică”.

Vinnytsiaoblenergo a negat orice implicare într-o declarație trimisă la Kyiv Post, afirmând că ”echipamentul folosit pentru extragerea criptomonedelor nu a funcționat niciodată în spații deținute de întreprinderea noastră”. De asemenea, a spus că nu a găsit nicio dovadă a furtului electric și că, acele concluzii ale SBU „nu corespund realității”.

Deși nu este clar în acest moment dacă instalația a furat cu adevărat electricitatea sau nu, SBU a publicat imagini ale PS4 Pro pe care le-a găsit în depozitul respectiv. După cum notează Kotaku, 3.800 de console PS4 înseamnă o investiție uriașă, de aproximativ 1.500.000 de dolari americani, presupunând că toate acestea aparțin unor profesioniști în domeniu.