Ce ai nevoie ca să rulezi Windows 11: abia acum am aflat cerințele minime de sistem

Ce ai nevoie ca să rulezi Windows 11: abia acum am aflat cerințele minime de sistem

Când Microsoft a lansat versiunea de test Windows 11 Insider la începutul acestei veri, a făcut-o cu o anumită confuzie cu privire la cerințele minime de sistem.

Apoi, gigantul tech a spus că mai mulți oameni ar putea instala actualizarea software-ului, decât cerințele sale menționate inițial, astfel încât compania să poată obține mai multe performanțe cu privire la modul în care funcționează sistemul de operare.

După câteva luni de testare și furnizare de feedback de către utilizatori, Microsoft spune că, în cea mai mare parte, cerințele sale de sistem din iunie vor rămâne valabile. Dar există câteva modificări notabile.

Windows 11 – specificații, cerințe de sistem

Aceasta înseamnă că vei avea nevoie de un procesor compatibil pe 64 de biți, 4 GB de memorie și 64 GB de stocare, precum și „boot securizat UEFI, cerințe grafice și TPM 2.0”. În cea mai mare parte, Microsoft necesită în continuare un procesor Intel de generația a opta sau mai nou, dar compania adaugă câteva opțiuni Intel de generația a șaptea pe lista acceptată, inclusiv Intel Core seria X, seria Xeon W și Intel Core 7820HQ.

Pentru acesta din urmă, Microsoft va accepta doar „anumite dispozitive livrate cu drivere moderne bazate pe principiile de proiectare Declarative, Componentized, Hardware Support Apps (DCH), inclusiv Surface Studio 2”.

După ce a lucrat cu AMD, Microsoft a refuzat să includă prima generație de procesoare AMD Zen în lista sa acceptată oficial. Lista completă a procesoarelor acceptate poate fi găsită aici.

Cu toate acestea, există câteva vești bune pentru persoanele care rulează hardware mai vechi. Conform The Verge, Microsoft nu va interzice computerelor care rulează procesoare din lista sa „acceptată” să instaleze Windows 11. Pur și simplu, nu vor putea face acest lucru prin intermediul software-ului oficial de actualizare Windows. În schimb, va trebui să descarci un fișier ISO Windows 11 și să îl instalezi singur. Potrivit The Verge, această metodă va fi, în primul rând, pentru companii care încearcă Windows 11 și nu va face publică această metodă utilizatorilor standard.

Dacă încă te întrebi dacă computerul tău va putea sau nu să ruleze oficial Windows 11, Microsoft a lansat o actualizare pentru PC Health Check, care inițial le oferea utilizatorilor niște mesaje destul de vagi și inutile cu privire la compatibilitate. Noua versiune ar trebui să clarifice dacă computerul tău este capabil să ruleze Windows 11 și, dacă nu, de ce are nevoie pentru a îndeplini cerințele de sistem Windows 11.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: