Microsoft îți aduce jocurile preferate de pe Xbox pe web: cum va funcționa streamingul din cloud

Microsoft îți aduce jocurile preferate de pe Xbox pe web: cum va funcționa streamingul din cloud

Streamingul de jocuri video începe să devină o soluție foarte bună pentru cei care vor să se joace cele mai pretențioase jocuri pe sisteme care, în alte condiții, nu le-ar putea suporta niciodată.

NVIDIA și Google au unele dintre cele mai bune soluții de streaming pentru jocuri video. Geforce Now și Google Stadia au progresat frumos în ultimii ani și îți aduc jocurile preferate pe aproape orice platformă. A venit rândul celor de la Microsoft să facă progrese importante cu al său serviciu de streaming pentru jocurile de Xbox.

Microsoft a început să testeze streamingul de jocuri video din cloud pe web, prin intermediul browserului tău preferat. În acest fel, prin absența necesității unor aplicații dedicate, nivelul de accesibilitate al serviciului va crește semnificativ.

În urmă cu ceva timp, din cauza politicii Apple legată de aplicațiile pentru streaming de jocuri video, mai mulți giganți din tech au început să facă eforturi pentru a-și porta serviciile online în browser. Conform datelor obținute de The Verge, Microsoft a început să facă teste cu al său xCloud dincolo de browserul nativ de pe iOS. Chiar și așa, experiența la care vor avea acces utilizatorii va fi destul de similară cu cea de care te bucuri pe Android.

După autentificare, un meniu simplu și prietenos te ajută să lansezi rapid jocurile tale recente, dar și să descoperi altele noi de care să te bucuri prin intermediul abonamentului tău la Xbox Game Pass Ultimate. Ca referință, acesta din urmă este obligatoriu pentru a teste platforma online.

În rest, mai ai nevoie de un controller de Xbox pentru conectat la PC sau Mac, pentru a te juca respectivele jocuri. În perioada de test, serviciul este disponibil doar în Google Chrome și orice alte browsere bazate pe Chromium, printre care se numără și ultima versiune de Microsoft Edge. Momentan, mai sunt multe întrebări legate de xCloud, începând cu rezoluția la care te poți bucura de jocurile disponibile și până la momentul efectiv al lansării în masă.

Citește și: