Microsoft xCloud, oficial: serviciul care îți aduce jocuri de Xbox pe mobil, disponibil

Microsoft xCloud, oficial: serviciul care îți aduce jocuri de Xbox pe mobil, disponibil

De aproximativ un an, cei de la Microsoft lucrează intens la propriul serviciu de streaming pentru jocuri, dedicat utilizatorilor de smartphone, tablete, PC și, nu în ultimul rând, Xbox. xCloud a fost lansat oficial.

Nu duceai la niciun nivel lipsă de jocuri pe mobil, având în vedere colecția stufoasă de titluri din Google Play Store. Niciunul dintre ele nu se compară însă cu ceea ce oferă Microsoft prin streaming.

Microsoft xCloud a fost lansat în mod oficial în 22 de țări, SUA, Canada, Marea Britanie, Coreea de Sud și cea mai mare parte a Europei, cu excepția României. În funcție de feedback-ul utilizatorilor și de modul în care fac față serverele gigantului din Redmond, cel mai probabil, nu va mai dura foarte mult până când îl vom vedea și în țara noastră, alături de multe alte colțuri ale lumii.

În prima zi de disponibilitate, aproximativ 150 de jocuri pot fi experimentate prin streaming pe smartphone, tablete, PC și console Xbox. În faza de dezvoltare, noul serviciu a fost intitulat xCloud, iar cei mai mulți gameri așa îl știu. În mod oficial însă, numele noului serviciu de la Microsoft a fost intitulat Xbox Games Pass Ultimate. Costă 15 dolari pe lună și te lasă să te joci titluri direct de pe serverele Microsoft.

Nu trebuie să deții o consolă Xbox pentru a te bucura de noul serviciu, dar ar fi bine să-ți cumperi un controller original de Xbox sau unul compatibil. Ca o notă de subsol importantă, oficialii Microsoft au ținut să menționeze că platforma de gaming în cloud a companiei este încă în beta și mai pot fi întâmpinate mici probleme.

Dacă vrei să-ți faci o părere despre utilitatea și performanța Xbox Games Pass Ultimate, poți testa noul serviciu contra sumei de un dolar în prima lună, urmând ca apoi să plătești valoarea completă de 15 dolari. Ca un detaliu deloc neglijabil, Xbox Live Gold este inclus în acest nou abonament. Xbox Games Pass Ultimate nu funcționează pe iPhone, iPad sau Mac și, din cauza regulilor impuse de Apple, este improbabil ca asta să se întâmple vreodată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: