Microsoft intră în prima linie pentru dezvoltarea mașinilor autonome: ce parteneri are

Microsoft intră în prima linie pentru dezvoltarea mașinilor autonome: ce parteneri are

După câteva săptămâni de zvonuri despre mașini autonome de la Apple, se pare că și Microsoft vrea să se implice în acest domeniu futurist.

Cruise și General Motors tocmai au semnat un contract important pentru a-și materializa proiectele de mașini autonome pe următorii ani. Este vorba de ”un parteneriat strategic pe termen lung cu Microsoft”. Scopul declarat al acestei inițiative este de a grăbi comercializarea mașinilor autonome, aducerea lor cât mai rapidă pe străzile din întreaga lume.

Cruise va apela la platforma de procesare în cloud Microsoft Azure pentru a livra la scară largă tehnologii de propulsie autonomă. În același timp, Microsoft va folosi cunoștințele dobândite deja de Cruise pentru a optimiza procese și sisteme dedicate mașinilor autonome pentru mai multe companii din industria auto. De asemenea, General Motors va transforma Microsoft în furnizorul său preferat de servicii cloud.

Pentru că nu puteau lipsi niște sume generoase de bani din această ecuație, Microsoft se va alătura celor GM, Honda și nu numai contra unei părți din Cruise evaluată la aproximativ 2 miliarde de dolari.

Deși vestea nu pare una revoluționară la prima vedere, această alianță ar putea avea consecințe semnificative pe termen lung, poate chiar la scară globală. Pentru context, Cruise a început deja să facă investiții importante în tehnologii autonome și să lanseze servicii precum shuttle-ul electric Original. Din păcate, orice efort în acest sens are nevoie de acces securizat de mare viteză la date din cloud, iar aici intră în ecuație cunoștințele și serviciile gigantului din Redmond.

Bani ajunși în Cruise din această interacțiune cu Microsoft vor ajuta compania să treacă un pic mai ușor peste pandemie și să facă o treabă mai bună în a concura cu Waymo. Compania fondată de Bill Gates nu are neapărat de câștigat din această afacere, dar măcar nu va rămâne pe lângă acest domeniu de interes al mașinilor autonome.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: