Meseria care va dispărea, din cauza roboților: domeniul revoluționat de automatizarea cu roboți

Meseria care va dispărea, din cauza roboților: domeniul revoluționat de automatizarea cu roboți

Meseriile ne sunt puse în pericol din cauza roboților. Automatizarea cu roboți este în continuă dezvoltare.

Un pas care schimbă viitorul gătitului acasă: Moley îți aduce prima bucătărie complet robotizată din lume.

Este şi cazul bucătăriei complet automatizată cu roboţi ce conţine dulapuri, brațe robotizate, un sistem de captare a mișcării, un ecran conectat la o bibliotecă de rețete și un set complet de aparate și echipamente de bucătărie. Acestea au fost optimizate pentru a putea fi utilizate atât de către roboți, cât și de către oameni.

Bucătăria Moley beneficiază de două brațe robotizate extrem de complexe și diferite tipuri de senzori care sunt integrați într-o structură extrem de precisă și ușoară, conform site-ului oficial. Brațele pot replica mișcările unei mâini umane, în timp ce robotul-chef este capabil să recreeze abilitățile bucătarilor umani, cum ar fi învățarea de rețete noi.

Automatizarea cu roboți face viața mai ușoară oamenilor, dar le ia joburile

Mâncărurile pregătite respectă rețeta de fiecare dată, pe măsură ce inginerii învață sistemul robotizat rețete noi în fiecare săptămână.

„Mâncarea este baza unei bune calități a vieții – avem nevoie de o nutriție adecvată. Scopul meu este să fac viața oamenilor mai bună, mai sănătoasă și mai fericită”, a declarat Mark Oleynik, CEO al Moley Robotics.

Bucătăriile Moley sunt instalate în prezent în case și afaceri din întreaga lume. Clienții bucătăriei automatizate provin dintr-un spectru larg care include antreprenori, vedete, dezvoltatori imobiliari, restauratori și hotelieri.

Mâna robotică cu cinci degete este una dintre caracteristicile cheie ale bucătăriei. Datorită senzorilor de la capătul brațelor, robotul poate simți presiunea asupra mâinii din diferite direcții, ceea ce asigură ținerea corectă a obiectelor și ingredientelor în mână.

Mâna robotică a fost dezvoltată în colaborare cu compania germană de robotică SCHUNK. Roboții colaborativi UR3 de la Universal Robots au contribuit, de asemenea, la realizarea acestei idei, deoarece erau suficient de agili și ușor de utilizat pentru a face față diferitelor cerințe ale procesului de gătit.

Bucătăria robotică Moley îți permite astfel să economisești timp, să îți eliberezi ziua de gătitul de rutină, să îți planifici și să îți adaptezi meniul în funcție de diferite diete și stiluri de viață, să te bucuri oricând de bucătăria internațională, să controlezi caloriile și să obții sfaturi și rețete de gătit de la bucătari din întreaga lume.

Robotul nu numai că gătește mese complete, ci îți spune când ingredientele trebuie înlocuite, sugerează feluri de mâncare în funcție de articolele pe care le ai în stoc, învață ce îți place și chiar curăță suprafețele după sine.

Viziunea aceasta îți va schimba cunoștințele despre gătit și nutriție.