Acest robot este un ajutor de nădejde în bucătărie și e perfect pentru lanțurile fast-food

Acest robot este un ajutor de nădejde în bucătărie și e perfect pentru lanțurile fast-food

Există roboți perfecți pentru a întoarce burgerii de pe grătar și care te pot ajuta să gătești mai repede.Miso Robotics își vinde robotul de burgeri, bucătarul perfect pentru pentru perioada Covid-19.

Asistentul robot Flippy tocmai a devenit disponibil pe piață pentru 30.000 de dolari. Flippy este atașat la o șină sub capota bucătăriei pentru a se deplasa înainte și înapoi în timp ce echipează grătarul și friteuza.

“După ce am lansat prototipul în ianuarie, am văzut cererea crescândă din partea operatorilor, în special în lumina Covid-19”, a declarat Mike Bell, CEO al Miso Robotics, într-un comunicat de presă.

În timpul pandemiei, angajații din fast-food au devenit lucrători esențiali, iar problemele legate de forță de muncă, cum ar fi lipsa timpului și salariile mici, au fost aduse în centrul atenției. Roboți de bucătărie precum Flippy ar putea menține localurile de fast-food competitive, în ciuda “marjelor mai mici de consum și a noilor probleme de sănătate și siguranță”, spune Miso.

Iată cum funcționează Flippy

Miso l-a introdus pentru prima dată pe Flippy în 2018, ca primul robot pentru burgeri din lume.

Flippy robot bucatarie

Prima versiune a lui Flippy a putut detecta când au fost așezați burgerii pe grătar și îi poate monitoriza pentru a găti la comandă. De asemenea, a curățat spatule și a răzuit grătarul între burgeri.

Mai târziu în acel an, Flippy a câștigat și capacitatea de a lucra ca asistent de prăjire, pilotat pe stadionul Dodger.

În ianuarie 2020, Miso a anunțat un Flippy actualizat care funcționează în timp ce este atașat la o șină.

Designul a fost creat pentru a ajuta bucătarii ocupați într-o bucătărie cu serviciu rapid, instalat sub o capotă de bucătărie pentru a se deplasa de-a lungul echipamentului, în timp ce rămâne departe de personal.

Flippy robot bucatarie - design

Până în 2020, Flippy avea contracte cu Stadionul Dodger, Chase Field și mai multe locații CaliBurger. În iulie, lanțul de burgeri White Castle a anunțat un parteneriat cu Flippy.

Robotul Flippy este soluția mai sigură, acum în pandemie

În mijlocul unei pandemii, implementarea Flippy este o modalitate de a reduce contactul uman cu alimentele înainte de a fi servite și, simultan, de a reduce transmiterea virusului.

Pentru o siguranță suplimentară a alimentelor, Miso a făcut echipă cu Pathspot Technologies, care poate scana mâinile angajaților după spălare pentru a se asigura că acestea sunt manipulabile în siguranță.

Flippy robot bucatarie

Progresele în dezvoltarea robotului Flippy și tehnologia sa AI l-au făcut să funcționeze mai bine și cu personalul uman, preluând în același timp unele dintre cele mai periculoase slujbe, cum ar fi prăjirea.

ChefUI, software-ul proprietar Miso, poate identifica tipurile și temperaturile de alimente și poate învăța alimente noi.

Flippy robot bucatarie monitor

Un monitor de pe robot spune personalului ce comenzi urmează, iar personalul poate regla astfel timpurile de gătit pentru comenzi personalizate.

Etichete: