Medicii folosesc un robot controlat de la distanță pentru a ajuta în azilurile de bătrâni

Medicii folosesc un robot controlat de la distanță pentru a ajuta în azilurile de bătrâni

Medicii utilizează un robot acționat de la distanță, pentru a face controale în azilurile de bătrâni. Roboții îi ajută pe oamenii în etate care suferă de boala Alzheimer, dar și de alte afecțiuni medicale.

Robotul va folosi tehnologia dezvoltată de The National Robotarium de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh. Robotul va utiliza învățarea automată și inteligența artificială în acest proces, conform Metro.co.uk.

Acest robot poate fi de ajutor bătrânilor

Profesioniștii din domeniul sănătății vor controla un robot pe internet pentru a interacționa cu rezidenții din facilitățile administrate de Blackwood Homes and Care din Scoția. Clinicienii vor putea să vadă prin ochii robotului, să se deplaseze prin cameră sau între camere și să îi controleze brațele robotice pentru a efectua evaluări mai complexe.

De asemenea, robotul poate funcționa semi-autonom 24/7. Robotul de asistență umană Toyota va fi folosit de cercetători, alături de roboții de teleprezență disponibili comercial.

Dezvoltatorii cred că îi poate ajuta pe cei cu Alzheimer și alte deficiențe cognitive, oferindu-le monitorizare periodică și evaluări ale stării de sănătate.

Cercetarea a fost condusă de Dr. Mauro Dragone de la National Robotarium, alături de Dr. Mario Parra Rodriguez de la Universitatea din Strathclyde.

Docotrii au spus că robotul prototip poate efectua „o evaluare amănunțită, neintruzivă” și le va permite îngrijitorilor „să observe mai repede declinul cognitive al pacienților”. Ei au adăugat că evaluarea poate fi „efectuată fără ca pacientul să plece de acasă sau clinicianul să părăsească biroul”.

Colin Foskett, șeful inovației la Blackwood Homes and Care, a declarat: „Blackwood caută întotdeauna soluții care să îi ajute pe pacienții noștri să trăiască mai independent”.

El a adăugat că robotica are „potențialul de a îmbunătăți viața independentă a fiecărui individ” și că cercetarea „va îmbunătăți rezultatele pacienților”.

National Robotarium este susținut de fonduri atât din Regatul Unit, cât și din guvernele scoțiene. Centrul de cercetare este un „lider mondial pentru robotică și AI, aducând locuri de muncă și investiții în zonă”.