Mazda pregătește un nou model: când va fi lansat și ce trebuie să știi

Mazda pregătește un nou model: când va fi lansat și ce trebuie să știi

Hatchbackul va folosi sistemul de propulsie hibrid pentru a ajuta la reducerea emisiilor de CO2.

Modelul va fi construit la uzina Toyota din Valenciennes, Franța, alături de Yaris și va fi doar hibrid, a spus Toyota Europe.

Imaginile cu mașina, care se va numi Mazda 2 Hybrid, arată că este în mare parte neschimbată față de Yaris, cu excepția adăugării ecusonului Mazda.

Noul Mazda 2 Hybrid oferă „manevrabilitate agilă, o călătorie de înaltă calitate, o cabină confortabilă și cea mai recentă tehnologie de siguranță”, a spus Mazda într-un comunicat.

Mazda 2 Hybrid va folosi sistemul de propulsie al hibridului Yaris, care îmbină un motor cu trei cilindri pe benzină cu o baterie litiu-ion pentru a reduce emisiile de CO2 la 92 de grame pe km măsurate pe ciclul WLTP.

Mazda a declarat că va adăuga o mașină mică bazată pe Yaris în timpul unei prezentări a veniturilor din toamna anului trecut. Mașina va ajuta compania să respecte reglementările mai stricte privind emisiile de CO2 ale Uniunii Europene, a spus producătorul auto în prezentare.

Mazda atacă piața europeană

De asemenea, Mazda reunește vânzările de vehicule din Uniunea Europeană cu Toyota, împreună cu Suzuki și Subaru, pentru a evita amenzile pentru nerespectarea obiectivelor de reducere a CO2.

Actuala Mazda 2 a fost lansată în 2014 și revizuită în 2019 pentru a include tehnologia mild hybrid.

Vânzările europene ale Mazda 2 au crescut cu 16% în primele 10 luni, la 17.714, potrivit JATO. Însă volumul este cu mult sub cele 37.112 Mazda vândute în Europa pe tot parcursul anului 2019.

Toyota nu a comentat câte Mazda 2 va construi pe an. Yaris a fost al doilea cel mai bine vândut mașină din Europa în ultimele 10 luni până la sfârșitul lunii octombrie, arată cifrele JATO.

Cu toate acestea, Toyota a avertizat că vânzările europene vor scădea în ultimul trimestru, ca urmare a penuriei de cipuri.

Noua mașină construită de către Mazda, bazată pe Toyota Yaris, va fi pusă în vânzare în primăvară, înlocuind Mazda 2.

Citește și: