Mai mulți factori au legătură cu schimbările raportului dintre băieții și fetele care se nasc într-o regiune

Mai mulți factori au legătură cu schimbările raportului dintre băieții și fetele care se nasc într-o regiune

Mai mulți factori au legătură cu schimbările raportului dintre băieții și fetele care se nasc într-o regiune, arată datele unui nou studio.

Printre aceștia, se numără o serie de poluanți și indicatori de sărăcie, conform The Guardian.

Studiul a fost realizat pe jumătate din populația SUA și întreaga populație a Suediei și a examinat peste o sută de factori posibili.

A constatat, de exemplu, că poluarea cu mercur, crom și aluminiu se corelează cu nașterea mai multor băieți, în timp ce poluarea cu plumb a crescut proporția fetelor născute într-o anumită regiune. Apropierea de zonele agricole a afectat, de asemenea, raportul dintre sexe, posibil din cauza expunerii mai mari la substanțele chimice din îngrășăminte.

Indicatori de sărăcie, precum un număr mare de restaurante fast-food sau de clădiri nelocuite într-o regiune, au fost, de asemenea, legați de schimbări semnificative din punct de vedere statistic, la fel ca indicatorii de stres, inclusiv decesele provocate de accidente rutiere.

Cu toate acestea, factori ca anotimpul nașterii, temperatura, rata criminalității și șomajul nu au prezentat corelații semnificative cu raportul fete-băieți.

Schimbările raportului dintre băieții și fetele care se nasc într-o regiune, analizate în studiu

Studiul arată doar corelații între diferiții factori și procentajul de băieți și fete care se nasc într-o regiune, nu vorbesc despre cauză și efect. E nevoie de mai multe cercetări pentru a examina efectele substanțelor chimice asupra celulelor umane pentru a arăta legături cauzale, au spus cercetătorii.

„Aceasta este o listă de „suspecți” care trebuie investigați și toți suspecții vin cu niște dovezi credibile, dar suntem foarte departe de o „condamnare”, a spus Andrey Rzhetsky de la Universitatea din Chicago, care a condus cercetarea.

Întrebarea este de ce se întâmplă acest lucru și există mulți posibili factori, cum ar fi stresul sau ceva din mediul înconjurător.

“E logic că proporția poate varia, deoarece fiziologia embrionilor de sex masculin nu este identică cu cea a embrionilor de sex feminin. Au componente hormonale diferite”, a spus cercetătorul. „Există o mulțime de mituri despre raportul dintre sexe și naștere, dar când te uiți la cercetările făcute până acum, vezi că tot ceea ce a fost testat pe date reale a fost făcut pe eșantioane relativ mici, riscând corelații false, iar unele afirmații nu sunt întemeiate”, a adăugat el.

Citește și: