Lucratul de acasă se pedepsește, chiar și la Google: precedentul periculos

Lucratul de acasă se pedepsește, chiar și la Google: precedentul periculos

Lucratul de acasă se va face diferențiat, chiar și la “case mari”. Iată ce se întâmplă cu angajații de la Google, care ar putea crea un model și pentru alte companii.

Angajații motorului de căutare online Google, care înainte de pandemie lucrau în același birou, ar putea să primească salarii diferite dacă vor face trecerea permanentă la munca de acasă, iar cei care sunt nevoiți să facă o navetă îndelungată până la birou vor fi cei mai afectați, potrivit unor documente interne consultate de Reuters și citate de Profit.ro.

Lucratul de acasă ar putea fi plătit mai puțin

Facebook și Twitter au redus și ei salariile pentru angajații care lucrează remote și care s-au mutat în zone rezidențiale mai accesibile, în timp ce companii mai mici precum Reddit și Zillow au făcut trecerea la un model de plată dependent de locație, citând avantajele pe care le oferă acest model când vine vorba de angajarea, păstrarea și diversitatea personalului.

Google, o divizie a grupului Alphabet Inc, se diferențiază de alte companii prin faptul că pune la dispoziția angajaților un instrument intern de calcul care le permite să vadă care sunt efectele schimbării adresei asupra salariului. Însă, în practică, unii angajați care lucrează remote, în special cei care fac naveta de la distanțe mari, ar putea să sufere o reducere a salariului fără a-și schimba adresa.

„Pachetele noastre salariale au fost întotdeauna influențate de locație și întotdeauna am plătit salarii mai mari decât cele de pe piața locală de unde lucrează un angajat”, a declarat un purtător de cuvânt de la Google, adăugând că salariul va diferi de la un oraș la altul și de la un stat la altul.

Un angajat de la Google, care a dorit să își păstreze anonimatul de teama represaliilor, și care în mod normal face naveta între biroul de la Seattle și o localitate din apropiere, ar urma să sufere o diminuare cu aproximativ 10% a salariului dacă va lucra de acasă full-time, potrivit estimărilor realizate de instrumentul de calcul Work Location Tool lansat de Google în luna iunie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: