Looking Glass, gadgetul care îți transformă amintirile în holograme futuriste

Looking Glass, gadgetul care îți transformă amintirile în holograme futuriste

Când vine vorba de tehnologii revoluționare, ideea de a transforma un portret în hologramă este cel puțin impresionantă, iar o companie promite să-ți ofere un astfel de produs.

Looking Glass s-ar putea să fie o companie de care nu ai auzit nimic până la această oră, dar au deja o campanie încununată de succes pe Kickstarter în domeniul dispozitivelor capabile să afișeze holograme. Gadgetul cu pricina, de acum câțiva ani, era însă destinat segmentului profesional, dezvoltatorilor cu cunoștințe tehnice avansate. Acum, compania din spate vrea să ofere un serviciu similar într-o variantă mult mai prietenoasă.

Partea prietenoasă este că se oferă să-ți transforme fotografiile tale în holograme pe care să le afișeze pe un ecran compatibil contra unei sume mai mult sau mai puțin modice. Este vorba de 20 de dolari pentru 100 de fotografii transformate în holograme. În cazul în care te încântă gadgetul și intri în primul val de finanțare disponibil la această adresă, s-ar putea să te bucuri de primele 20 de transformări gratuit, cu condiția să te arunci la o investiție inițială de 250 de dolari în crowdfunding.

Suma este departe de a fi una foarte mică, dar se pare că suficient de mulți oameni au încredere în această idee încât să fi strâns deja 2,5 milioane de dolari pentru a se materializa, de la aproximativ 8000 de persoane.

În final, produsul este o soluție completă de gadget și serviciu pentru a-ți aduce holograme în casă într-un format facil, de care să te bucuri cu ușurință. Este suficient să transmiți o imagine 2D către un serviciu online și, cu un pic de noroc, va putea calcula o hartă 3D a conținutului din fotografie pentru a arăta ”convingător” ca hologramă. În mod realist, probabil că nivelul de calitate al respectivelor conversii va fi unul variabil, dar întregul concept se anunță a fi unul interesant, mai ales dacă ești amator de SF-uri care ți-au amplificat fascinația pentru holograme.

looking glass

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: