31 ian. 2017 | 08:01

Telefonul viitorului se bazează pe holograme și comenzi vocale

ACTUALITATE
Telefonul viitorului se bazează pe holograme și comenzi vocale

Foarte mulți dintre noi visează la telefonul viitorului, dar doi designeri de renume au reușit să-l și creeze, Philippe Starck & Jerome Olivet.

Sensibilitatea pasionatului modern de gadgeturi ține în egală măsură de funcționalitate și design. Nu mai este de mult vorba doar de un gadget dotat cu cele mai noi specificații hardware. În schimb, când ne gândim la achiziția unui nou smartphone sau televizor, ne dorim să arate bine și să transmită un sentiment plăcut.

Pornind de la respectivul sentiment, Philippe Starck & Jerome Olivet au realizat gadgetul din imaginile alăturate. Acesta este intitulat Alo și, cu toate că va mai trece mult timp până când va deveni un dispozitiv de serie, aveți toate motivele să-i apreciați aspectul estetic și dotările hardware.

În percepția celor doi designeri, telefonul viitorului se inspiră din telefoanele clasice de vorbit în casă, dar se distanțează semnificativ de acele principii de design. În final, se ajunge la o formă curbată ce urmează forma feței când este utilizat, reușind parcă să ne aducă aminte de filmul Alien. O serie stufoasă de detalii despre realizarea proiectului au fost împărtășite cu cei de la Deezen.

Într-o perioadă în care majoritatea telefoanelor par să plece de la o cărămidă foarte subțire, Alo îmbrățișează cu totul alte concepte. ,,Alo oferă o interfață complet vocală pentru toate funcțiile telefonului, citirea de SMS-uri și emailuri, cât și dictarea de mesaje în defavoarea tastării. Camera telefonului funcționează ca un ,,ochi”. Printre altele, [ochiul] permite utilizatorului să citească texte într-o limbă străină și să identifice fețe. Îți permite de asemenea să proiectezi o hologramă 3D pentru a vedea un film sau un mesaj.

Din multe puncte de vedere, Alo pare a fi un telefon spectaculos ale cărui concepte merită materializate. Rămâne să vedem cât de mult timp va trece până când acest aparat sau ceva similar va ajunge în mâinile noastre. Asistenții virtuali pentru comenzi vocale avansate există deja.

alo-smartphone-design-phone-technology-philippe-starck-jerome-olivet_dezeen_2364_col_0

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele